Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδας: Ενημέρωση για την Εκτακτη Γ.Σ. και ΕΟΠΥΥ


Ενημέρωση για την Εκτακτη Γ.Σ. και ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες, Τετάρτη 28/12/2016, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΛΛΕ. Η προσέλευση των συναδέλφων ήταν μεγάλη και αυτό καταδεικνύει την ανησυχία για το ενδεχόμενο συμβάσεων.
Τα τακτικά μέλη ενημερώθηκαν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΕΟΠΥΥ και αναλύθηκε διεξοδικώς η προτεινόμενη σύμβαση.
Λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα πως δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς των συμβάσεων
2. Υπερψηφίστηκε το να επιμείνει ο Σύλλογος στο αίτημα για τρίμηνη παράταση στη διαπραγμάτευση.
3. Να συνταχθεί και να αποσταλεί στα μέλη μέσα στις επόμενες μέρες μία επιστολή που θα μπορούν να την κοινοποιούν στους γονείς παιδιών έτσι ώστε να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.
Πριν την ολοκλήρωση της ΓΣ η πρόεδρος και ο Νομικός Σύμβουλος έπρεπε να παρευρεθούν σε νέα συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ μαζί με όλους τους φορείς του κλάδου της ειδικής αγωγής. Εκεί οι υπάλληλοι παρουσίασαν ένα νέο σχέδιο σύμβασης με μικρές αλλαγές, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συνέχισε να πιέζει ως προς τον χρόνο.
Ωστόσο, επειδή όλοι οι συνάδελφοι είναι σύμφωνοι σχετικά με τις ευθύνες που φέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και η πολιτική ηγεσία προς τους ασφαλισμένους, συμφωνήθηκε να βγει ένα κοινό δελτίο τύπου από όλους τους φορείς του κλάδου της ειδικής αγωγής, το οποίο θα καταγγέλλει την όλη κατάσταση.
Το ΔΤ είναι στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΕΛΛΕ και θα υπάρχει ηλεκτρονικός σύνδεσμος στη σελίδα του ΣΕΛΛΕ στο facebook. Καλούνται όλα τα μέλη να το κοινοποιήσουν όπου κρίνουν σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου