Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Π. ΚΑΣΣΙΑΝΟ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & ΕΒΠ που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κος Παναγής Κασσιανός δέχθηκε μια εξαμελή αντιπροσωπεία αναπληρωτών και τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κο Ευστάθιο Καρπενησιώτη. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τον αρκετό χρόνο που μας διέθεσε, αν και επί της ουσίας δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

            Από τη συνάντηση αυτή διάρκειας 2 περίπου ωρών προέκυψε η εξής ενημέρωση:

·        Ο κος Κασσιανός μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.
·        Επισταμένως έγιναν αναφορές στα φαινόμενα προχειρότητας, όσον αφορά στην έκδοση της εγκυκλίου των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. και στις διαρκείς αλλαγές και  τροποποιήσεις, που κάθε χρόνο προκύπτουν εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σαφή και σταθερά κριτήρια προσλήψεις στις εν λόγω ειδικότητες.
·        Ζητήθηκε δε, σαφής δέσμευσης εκ μέρους του κου Κασσιανού, ότι οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν με επιμέλεια την έκδοση της ερχόμενης εγκυκλίου, καθώς και την έγκαιρη δημοσίευση της,  ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών και κυρίως της πρωτοφανούς φετινής καθυστέρησης, εξαιτίας της ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο πλήθος των ενστάσεων.
·        Μας ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργού είναι εντός του Νοεμβρίου να ξεκινήσει ένας διάλογος με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς και τους εκπροσώπους της ειδικής αγωγής, προκειμένου να καθοριστεί ένα σταθερό και δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο της εγκυκλίου προσλήψεων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
·        Αναφέρθηκε κατηγορηματικά, από τον κο Κασσιανό, η αναγκαιότητα λειτουργίας κεντρικού φορέα αξιολόγησης της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π., ως προαπαιτούμενο προκειμένου για την δημιουργία ενιαίου πίνακα υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. Επίσης, αναφέρθηκε ως προαπαιτούμενη συνθήκη μόνιμων διορισμών στο μέλλον, η ύπαρξη ενιαίου πανελλαδικού πίνακα υποψηφίων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής του ΙΕΠ, με διευρυμένη σύνθεση μελών, στις εργασίες της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο τον κο Κασσιανό, σημειώθηκαν λάθη κι αστοχίες, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη του, λόγω της παρθενικής της εμπλοκής με το εν λόγω θέμα. Τέλος, επισημάνθηκε από μέλος της συντονιστικής επιτροπής η ανάγκη τα μέλη των επιτροπών, όπως αυτής του  ΙΕΠ να αποτελούν μέρος της λύσης των προβλημάτων κι όχι μέρος του ίδιου του προβλήματος.
·        Μας ανέφερε ότι οι επιπλέον 400 πιστώσεις για Κ.Ε.Δ.Δ..Υ. & Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα δοθούν το Νοέμβριο χωρίς όμως να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
·        Υπάρχει πιθανότητα μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων να διατεθούν άλλες 500 περίπου πιστώσεις για Ε.Ε.Π. , Ε.Β.Π. & εκπαιδευτικούς. Πιθανότατα αυτό θα γίνει το Δεκέμβριο.
·        Μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου είναι από τη φετινή χρονιά να προσλάβει Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στα ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) μετά από αίτησή τους, με βάση τους φετινούς οριστικούς πίνακες κατάταξης αναπληρωτών.


Συνάδερφοι σήμερα έγινε μια πρώτη διεκδίκηση των δίκαιων και μόνιμων αιτημάτων μας. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική όχι όμως μαζική. Όλοι πρέπει να συστρατευθούμε συλλογικά και ενωμένοι στην ικανοποίηση του κύριου αιτήματός για μόνιμες προσλήψεις και διορισμούς Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Είμαστε πολύ σημαντικοί πυλώνες της εκπαιδευτικής λειτουργίας και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση.

                       
Το Συντονιστικό των αναπληρωτών που παραβρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου