Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ





Με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες τα οποία αναφέρουν, λανθασμένα, πως οι προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.)  για τα Ειδικά Σχολεία και γενικά για δομές Ειδικής Αγωγής, δεν θα γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας, όπως γινόταν πάντα, αλλά από τις Αιρετές Περιφέρειες, θέλω να τονίσω πως οι προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. γινόντουσαν και θα γίνουν και φέτος από το Υπουργείο Παιδείας και μόνον.

Αυτό που άλλαξε φέτος είναι η κατάργηση των 3 Αξόνων του ΕΣΠΑ και η μεταφορά των τεχνικών παραμέτρων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες έχουν προβεί ήδη στη σύνταξη 13 τεχνικών δελτίων με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών λοιπόν, όλων των αναπληρωτών, εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. θα γίνουν όπως πάντα από το Υπουργείο Παιδείας,. Αυτό δεν αλλάζει.

Τώρα όσον αφορά στα Κοινωφελή Προγράμματα του ΟΑΕΔ, εκεί δεν ομιλούμε για πρόσληψη αναπληρωτών, αλλά για πρόσληψη προσωπικού προς απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Μάλιστα η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει προσφύγει κατά αυτών των προσλήψεων και αναμένουμε την απόφαση του Στ Ε.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και καλό θα ήταν πριν αναγραφεί κάτι να διασταυρώνεται προς αποφυγή συγχύσεων και παρεξηγήσεων, ιδίως σ αυτή την ιδιαίτερη από κάθε πλευρά χρονική περίοδο.

Βασίλης Βούγιας
10/9/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου