Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Αναφορικά με το νέο Φ.Ε.Κ. αναθέσεων των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

     Αναφορικά με το νέο ΦΕΚ αναθέσεων των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και ύστερα από μεγάλο όγκο τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων που δεχόμαστε, έχουμε να πούμε μέχρι στιγμής ότι:

1. Από τα "έχοντας υπόψη" του ΦΕΚ αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζαμε, ότι δηλαδή μετά το ν.4186/2013 οι αναθέσεις δεν υπήρχαν!
2.Το "κατά προτεραιότητα" δεν ισχύει μόνον για τους μόνιμους και όποιοι τα λένε από θέσεις μάλιστα θεσμικές απλά δεν γνωρίζουν τα βασικά.
3.Το "κατά προτεραιότητα" επίσης δεν μπορεί να ισχύσει μετά τις προσλήψεις όταν δηλαδή παρουσιαστούν οι αναπληρωτές στις Δ/νσεις, αφού σε κάθε Δ/νση υπάρχει 1 και μόνον Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ενώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπάρχει και δεύτερο, τα εργαστήρια δεν είναι ίδια!
4.Με δεδομένο ότι υπήρχε η λογική να λυθούν θέματα όπως στο εργαστήριο μαγειρικής και αυτόνομης διαβίωσης με την παρουσία π.χ. οικονομολόγων στον ενοποιημένο κλάδο, τούτο όχι μόνον δεν λύνεται αλλά διατηρείται κανονικότατα.
5. Αξιοπρόσεκτη η εύνοια σε συγκεκριμένο κλάδο, τον πρώην ΠΕ18.35 εφόσον η "κατά προτεραιότητα" δεν σημαίνει bypass κατά τις προσλήψεις όπως άλλωστε διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και μας μεταφέρουν μέλη μας.
6. Θα αναζητήσουμε ποιοί ακριβώς έχουν εισηγηθεί από το ΙΕΠ - (πέραν του Δ.Σ.) και με ποιάν ιδιότητα όπως επίσης με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ - αναθέσεις στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. όταν είναι γνωστό ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Τρανό παράδειγμα είναι η "γεωπονία, τροφίμων και περιβάλλοντος" ειδικότητα όπου στη γενική εκπαίδευση αναλύεται σε μαθήματα και καλώς βρίσκονται μέσα όλες αυτές οι ειδικότητες, στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. όμως γίνεται απλά εργαστήριο ενιαίο!
7. Η πρότασή μας να γίνουν πίνακες για τα εργαστήρια των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ανά εργαστήριο προκειμένου για δίκαιη αντιμετώπιση όλων όσων έχουν ανάθεση σε κάθε ένα από αυτά δεν εισακούστηκε άγνωστο γιατί.

Εκ του Δ.Σ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΑΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ BYPASS ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΧΕΙ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ) ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου