Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;" - Τρίτη 22/05/2018 - ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας




ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Τρίτη  22 Μαΐου  2018, 11.00 π.μ
στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


50  μαθητές και μαθήτριες από 4 σχολεία Β/θμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας

συναντιούνται δημιουργικά σε μία θεατρική σύνθεση βασισμένη στα  κείμενα:
«το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι  και το «Σκληρό καρύδι» της Ελένης Σβορώνου,

με τίτλο : «ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ»

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους οι οποίοι είναι επιμορφωμένοι από το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και διερεύνησαν με βιωματικό τρόπο θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές με αφορμή  τα παραπάνω αναφερόμενα κείμενα.  Δημιούργησαν ένα ενιαίο  θεατρικό δρώμενο που περιγράφει το ταξίδι των παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους. Σ αυτή την παράσταση  οι μαθητές μιλούν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών και την ανάγκη τους να ανήκουν, να νιώθουν ασφαλή και να ονειρεύονται.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος στη Μεσσηνία  από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησαν οι μαθητές την 21 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης, παρουσιάζουν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ» στις ΕΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Β/θμιας Ε. Μεσσηνίας, για να μοιραστούν με τους συμμαθητές τους  και τους καθηγητές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση από πολλά σχολεία της πόλης, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους για τα δικαιώματα των παιδιών. Επειδή  «μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε».
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Πότε/Πού: 22/05/2018, 11.00 π.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Συμμετέχουν τα σχολεία: ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά ,
Γυμνάσιο Διαβολιτσίου.
Οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Αποστολοπούλου , Άλκη Δίμιζα, Δήμητρα Τζανετάκη, Ελένη Λεμπέση, Χριστίνα Δίμιζα, Ειρήνη Σταθοπούλου, Αθηνά Κολαϊτη .
Σκηνική σύνθεση: Χριστίνα Δίμιζα 
Συντονισμός: Δήμητρα Τζανετάκη, Γεωργία Τζήλου
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σε συνεργασία 
Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας.

Πληρ.:2106541600/www.Theatroedu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου