Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) & Ε.Β.Π. ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018-19, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 21/01/2018

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου



Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας:



1.      Το καθηκοντολόγιο των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) και Ε.Β.Π. των Γενικών σχολείων, μετά και την ψήφιση του 30ωρου, περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση, η οποία χρειάζεται  να πάρει υπογραφές και Φ.Ε.Κ., ώστε να μπορέσει να δημοσιευθεί και να κοινοποιηθεί αρμοδίως.



2.      Το σχέδιο νόμου για τις Δομές Υποστηρικτικού Έργου θα βγει σε δεκαήμερη Διαβούλευση τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου.



3.      Οι διαδικασίες για τη σύσταση Ενιαίου Πίνακα για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. προχωρούν κανονικά και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υποδομών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το myschool είναι σε φάση διαμόρφωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.-.Ε.Β.Π. Να υπενθυμίσουμε πως η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών για το 2018-19, θα εκδοθεί το προσεχή Απρίλιο όπως και πέρσι.



4.      Κατά το Υπουργείο, η φετινή αποτύπωση της κατάστασης στελέχωσης στις δομές Ε.Α.Ε., συμπεριλαμβανομένων και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., είναι πολύ καλή, εκτός από τα κενά που υπήρξαν στην Παράλληλη Στήριξη.



5.      Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως και για του χρόνου θα είναι διαθέσιμος ο ίδιος με φέτος αριθμός πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ίσως μάλιστα παρατηρηθεί και μια μικρή αύξηση.


6.      Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, η Επιτροπή που σύστησε το Ι.Ε.Π. για τη διαμόρφωση πρότασης-Γνωμοδότησης προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με την αναμόρφωση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη, επιλογή και αρμοδιότητα του Ι.Ε.Π., το οποίο έτσι έκρινε ότι πρέπει να κάνει προκειμένου να προβεί σε Γνωμοδοτήση. 

Αθήνα 21/01/2018

Οι Αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας




2 σχόλια:

  1. Έρχεται ο Ενιαίος Πίνακας. Πώς θα ζήσουμε μακρυά από τις εστίες μας με τόσο μικρό μισθό; Έρχεται πείνα και ανεργία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή