Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πανελλήνιος Σύλλογος των Εργοθεραπευτών: «Όχι στον έμμεσο εκβιασμό» για την κατάργηση της Εργοθεραπείας

 
Πανελλήνιος Σύλλογος των Εργοθεραπευτών
 
«Όχι στον έμμεσο εκβιασμό» για την κατάργηση της Εργοθεραπείας

Σε μετωπική σύγκρουση με όλο τον κλάδο της Εργοθεραπείας και όχι μόνον, έχει οδηγήσει η απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου να καταργήσει μέσω της συγχώνευσης, του μοναδικού δημόσιου τμήματος Εργοθεραπείας, που υπάρχει και λειτουργεί εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ Αθήνας. Η απόφαση αυτή έχει συσπειρώσει, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους της Εργοθεραπείας, που φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Το παραπάνω έκαναν σαφές με τη δυναμική τους κινητοποίηση οι φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας, που βροντοφώναξαν «ότι δεν θα δεχθούν τετελεσμένα», «ούτε και θα δεχθούν να μετατραπούν σε υποχείρια», προκειμένου να περάσει τα όποια σχέδια σε βάρος ολόκληρου του κλάδου η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου, τη σκυτάλη των δυναμικών αντιδράσεων, πήραν οι φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τρίτη, διαδήλωσαν μαζικά στη Λεωφόρο Αθηνών, κοντά στο κτίριο όπου στεγάζεται το τμήμα Εργοθεραπείας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι δεν θα δεχθούν καμία κατάργηση του μοναδικού δημόσιου τμήματος Εργοθεραπείας. Οι φοιτητές κατέστησαν σαφές με την δυναμική τους διαδήλωση, ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των φοιτητικών και επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Παρόντες, στην μαζική διαμαρτυρία των φοιτητών, εργαζόμενοι στην Εργοθεραπεία αλλά και άλλων κλάδων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ή ανάλογα προβλήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τόσο της προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπείας κ. Κ. Κεραμιώτου, όσο και του γραμματέα του Συλλόγου κ. Π. Μπούρου, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν ακόμη πιο έντονα, έως ότου γίνει απολύτως κατανοητό και σαφές σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, το ανοσιούργημα που διαπράττεται στην Παιδεία. «Ο κ. Γαβρόγλου, έχει κλείσει τα αυτιά και δεν γνωρίζω για πιο λόγο», δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ ο κ. Μπούρος έκανε λόγο για «εκβιασμό ενός ολόκληρου κλάδου», προκειμένου να συγχωνευτεί με το πρόσχημα δήθεν της «αναβάθμισης». «Συγχωνεύουν διαφορετικά επιστημονικά πεδία και την ίδια στιγμή καταργούν τα ΤΕΙ και με αυτά το τμήμα Εργοθεραπείας», δηλώνει ο γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου. «Ζητάμε να προσληφθούν τρεις καθηγητές για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αναβαθμισμένο πλέον το Πανεπιστημιακό τμήμα Εργοθεραπείας», συμπληρώνει η πρόεδρος κ. Κεραμιώτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, με αφορμή την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο δημιουργείται με τη συνένωση των δύο ΤΕΙ, Αθήνας και Πειραιά, ο κ. Γαβρόγλου και οι συμμετέχοντες σε αυτό το χωρίς ιστορικό προηγούμενο εγχείρημα, δημιουργούν νέο τμήμα στο Πανεπιστήμιο συγχωνεύοντας το τμήμα Εργοθεραπείας, με άλλα, όπως η Φυσικοθεραπεία. Στην πράξη δηλαδή, καταργεί το δημόσιο τμήμα Εργοθεραπείας, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πτυχιούχοι Εργοθεραπευτές του Δημοσίου. Θα υπάρχουν όμως στα ιδιωτικά Κολλέγια, τα οποία θα είναι και τα μοναδικά κέντρα σπουδών που θα δίδουν πτυχίο Εργοθεραπείας!

Η όλη εξέλιξη που δρομολογείται κατά βάση από το Υπουργείο Παιδείας, έχει συσπειρώσει όλο τον κλάδο, που δηλώνει πλέον αποφασισμένος να μην επιτρέψει την ανιστόρητη αυτή κατάσταση, που θέλει να επιβάλει και να παγιώσει η ηγεσία του υπουργείου!

Ως εκ τούτου ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Εργοθεραπευτών ζητάει:

Α) την πρόσληψη τουλάχιστον τριών μελών ΔΕΠ (καθηγητές) για να παραμείνει αυτόνομο το τμήμα Εργοθεραπείας,

Β) να μπει τέλος στην προσπάθεια υποβάθμισης του επαγγέλματος,

και όλος ο κλάδος (φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι) απαιτεί:

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Αγωνιζόμαστε για δημόσια Παιδεία μέχρι την τελική δικαίωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου