Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς - Πρόγραμμα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής




Στην ομάδα συμμετέχουν 9 μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο και δύο ακόμη απόφοιτοι.
Στη δεύτερη συνάντησή μας, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ολοκληρώσαμε το «σώμα» του ρομπότ και είμαστε έτοιμοι ώστε στην επόμενη συνάντηση να αρχίσουμε να τοποθετούμε του σερβοκινητήρες, τους αισθητήρες και τα άλλα εξαρτήματα. Βέβαια η πιο εντυπωσιακή συνάντηση αναμένεται να είναι η μεθεπόμενη, οπότε και θα το προγραμματίσουμε, με το πρόγραμμα scratch και θα εκτελεί στην αρχή απλές και στη συνέχεια όλο και πιο σύνθετες εντολές.
Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή στον χώρο που έχει διαθέσει, στις συνολικά 9 ομάδες μαθητών, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ο δήμος Λεβαδέων.
Από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2017, το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Ανοιχτό Υλικό (Open Hardware) και Ανοιχτό Λογισμικό (Open Software) του Δήμου Λεβαδέων καινοτομώντας πολλαπλά, εφαρμόζει τη προσέγγιση της Συμπερίληψης και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά σε όσους εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την ιδέα του Κέντρου και ιδιαίτερα στον Dr. Κωνσταντίνο Καλοβρέκτη.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://stemlivadias.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου