Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π....ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ, ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για τη δημιουργία ή όχι Ενιαίου Πίνακα για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις δομές Ειδικής Αγωγής και στα Γενικά Σχολεία της χώρας, θεωρώ σκόπιμο να επαναφέρω στη μνήμη των συναδέλφων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., τις παρακάτω τοποθετήσεις  μου στις 11/02/2015, στις 14/09/2014, στις 27/07/2013 και φυσικά την συγκεκριμένη τεχνική πρόταση(αποφασιστική η συνδρομή του εκλεκτού μου φίλου και Γυμναστή-Προπονητή, μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, Στέφανου Ματάκη)  για δημιουργία Ενιαίου Πίνακα, την οποία και κατέθεσα στο  Υπουργείο Παιδείας εν έτει 2011(Αρ.Πρωτ:59/29-03-2011) .... 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/02/2011.html#uds-search-results

Όμως από το 2011 πέρασαν αρκετά χρόνια, το Υπουργείο δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τον Ενιαίο Πίνακα και έτσι παγιώθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από τις 13 Π.Δ.Ε., εγκαθιδρύθηκαν καταστάσεις, αποκτήθηκαν προϋπηρεσίες και εν γένει, τουλάχιστον στην Περιφέρεια της χώρας, υπήρξε και υπάρχει ένα modus vivendi, όσον αφορά στις ανά έτος τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.

Εξ αυτών των λόγων, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών αντιδρά στην προοπτική δημιουργίας του Ενιαίου Πίνακα, φοβούμενοι πως η εφαρμογή του θα διαταράξει αυτό το «status quo», (η πλειονότητα τοποθετείται περίπου όπου επιθυμεί) και πάνω στους προβληματισμούς αυτούς  η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αποφάσισε να θέσει τη συζήτηση και την απόφαση για δημιουργία ή όχι του Ενιαίου Πίνακα στο κυρίαρχο σώμα των Συλλόγων μας στη Γενική τους Συνέλευση.

Τα μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θ αποφασίσουν επί του θέματος λοιπόν, αλλά να μην ξεχνάμε πως όποια απόφαση κι αν παρθεί, το Υπουργείο Παιδείας  έχει την αρμοδιότητα να λάβει την τελική απόφαση, για το αν θα εφαρμόσει τον Ενιαίο Πίνακα ή όχι από του χρόνου.

 Το Υπουργείο έχει τον τελικό λόγο και την τελική ευθύνη και ουδείς μπορεί να υποκαταστήσει αυτό.

Τελειώνοντας το παρόν σημείωμα θέλω να σας επισημάνω, αγαπητοί συνάδελφοι, πως ουδέποτε κρύφτηκα ή φυγομάχησα και πάντα καταγράφεται η άποψή μου με οποιοδήποτε κόστος

Και πάντα με την υπογραφή μου.

Βασίλης Βούγιας
19 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου