Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

24ωρη απεργία Εργοθεραπευτών και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας - Παρασκευή 24/11/2017, 12.00

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
24ωρη απεργία Εργοθεραπευτών και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Παρασκευή 24/11/2017, 12.00

Με αφορμή την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ, Αθήνας και Πειραιά, ο υπουργός Παιδείας παρά τις ουσιώδεις ενστάσεις μας και τις τεκμηριωμένες θέσεις μας, τις οποίες έχουμε γνωστοποιήσει μέσω της αλληλογραφίας, αφού δεν δέχεται συνάντηση μαζί μας, ουσιαστικά καταργεί το τμήμα Εργοθεραπείας και το συγχωνεύει με άλλο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας! Η επίσημη αιτιολογία; Το τμήμα δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό διδασκόντων, που είναι οκτώ! Το υπάρχον τμήμα Εργοθεραπείας στο ΤΕΙ Αθήνας, έχει πέντε διδάσκοντες! Δηλαδή, αντί να τοποθετηθούν ακόμη τρεις διδάσκοντες στο υπό δημιουργία Πανεπιστήμιο και να αναβαθμιστούν έτσι και οι σπουδές και το πτυχίο της Εργοθεραπείας, σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα, όπως έχει επανειλημμένα τονισθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών, ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, καταργεί το δημόσιο πτυχίο Εργοθεραπείας! Και βεβαίως τα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολλέγια θα συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και θα έχουν πλέον την αποκλειστική δυνατότητα να μοιράζουν πτυχία Εργοθεραπείας! Κατ´ αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά παραδίδεται σε ιδιωτικά συμφέροντα το πτυχίο της Εργοθεραπείας. Το πιο περίεργο στην υπόθεση, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η θέση του πρωθυπουργού είναι αντίθετη με αυτή του υπουργού Παιδείας! Να σημειωθεί ότι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχει ενημερωθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών τόσο για το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής του υπουργού Παιδείας, όσο και για τις προτάσεις του Συλλόγου μας.  Επιπλέον σύσσωμος ο κόσμος των Εργοθεραπευτών έχει αντιδράσει σε αυτή την επιλογή. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (WFOT), το Συμβούλιο Εργοθεραπευτών των Ευρωπαϊκών Χωρών (COTEC), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εργοθεραπείας στην Ανώτατη εκπαίδευση (ΕΝΟΤΗΕ), διαμαρτύρονται εντονότατα και το έχουν κάνει γνωστό μέσω των επιστολών που έχουν αποστείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας από τον Ιούλιο, δεν έχει καταστεί δυνατό να συναντήσουμε τον υπουργό Παιδείας, κοΓαβρόγλου και τον αναπληρωτή γεν. γραμματέα, κο Αγγελόπουλο.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου είναι πολύ σοβαρό εγχείρημα, το οποίο θα επηρεάσει το επιστημονικό και επαγγελματικό μέλλον της ειδικότητάς μας. Η οποιαδήποτε συγχώνευση του μοναδικού στην Ελλάδα τμήματος, που έρχεται δεύτερο στην προτίμηση των υποψηφίων σπουδαστών και αποφοίτων λυκείου, με μηδενικά ποσοστά ανεργίας των επαγγελματιών θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση και αφανισμό της επιστήμης μας.
Για τους παραπάνω λόγους προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία των Εργοθεραπευτών, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 12.00, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική κινητοποίηση και παρουσία στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε όποιον προσπαθεί να υποβαθμίσει την επιστήμη και την επαγγελματική μας οντότητα.

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών - ΝΠΔΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου