Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

"ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ"!!!...ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Β.Π. ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ



Περιήλθε εις γνώσιν μας έγγραφο Γνωμοδότησης του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο αναφορικά με τη συμμετοχή Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), που εργάζεται σε Γενικό Σχολείο της Περιφερείας ως Συνοδός μαθητή/τριας, στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, γνωμοδοτεί ως φαίνεται παρακάτω:


Η Γνωμοδότηση παραγγέλθηκε στην Νομική Υπηρεσία από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος με τη σειρά του είχε δεχθεί σχετικό ερώτημα από Διευθυντή Γυμνασίου της Περιφερείας του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό κι απασχολεί εδώ και χρόνια όλους μας και φυσικά το Υπουργείο γνωρίζει την ανυπαρξία καθηκοντολογίου,(ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/09/25-30-23.html) αλλά και εν γένει της αναγκαιότητας θεσμικής κατοχύρωσης του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) που εργάζονται σε Γενικά Σχολεία της χώρας ως Συνοδοί μαθητών.

Υπενθυμίζουμε πως το Ε.Β.Π. των Σ.ΜΕ.Α.Ε. συμμετέχει δια νόμου ισότιμα στο Σύλλογο διδασκόντων και εν πάση περιπτώσει είναι αδιανόητο τη στιγμή που μιλάμε για συμπερίληψη και ενσωμάτωση, την ίδια ώρα να υπάρχουν τέτοιου είδους μειωτικοί αποκλεισμοί σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία ως ολότητα δεν μπορεί να περιλαμβάνει "παρίες" στις τάξεις της. 

Και τέλος, αν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να εξομαλυνθεί αυτή η στρέβλωση, πρέπει απαραιτήτως να προβλεφθεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και να δρομολογηθεί άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ




Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου