Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ...Του αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής Αρβανίτη Δημήτρη


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

του αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Αρβανίτη Δημήτρη – ΠΕ29 Εργοθεραπευτή

Αθήνα 26-9-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 21-9 και σήμερα Τρίτη 26-9 προγραμματισμένες συνεδριάσεις του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με θέματα που αφορούσαν τις τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και άλλα τρέχοντα.
Κατ αρχήν λύθηκε αισίως το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης πιστώσεων για την τοποθέτηση Σχολικών Νοσηλευτών για την υποστήριξη μαθητών στην γενική εκπαίδευση, με την τοποθέτηση άλλων 75 συναδέλφων.Έτσι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κενό στο θέμα αυτό και σύντομα όλοι οι μαθητές για τους οποίους υπάρχουν σχετικές εγκρίσεις θα καλυφθούν.
Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τις ανάγκες για στήριξη από συνοδό ΕΒΠ σε μαθητές που το έχουν ανάγκη στη γενική εκπαίδευση, αφού καλύφθηκαν και οι νέες εγκρίσεις με την τοποθέτηση άλλων 14 μελών ΕΒΠ, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν με βάση τη σειρά στον πίνακα και τις προτιμήσεις σε Διευθύνσεις να αναλάβουν υπηρεσία.
Ακόμη διατέθηκαν και οι λίγες πιστώσεις της Α φάσης , που παραδοσιακά κρατούνται για κάλυψη έκτακτων αναγκών για ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι ενέργειες για την πρόσκληση των συναδέλφων.Επίσης διατέθηκε το σύνολο των πιστώσεων της Α φάσης και καλύφθηκαν σχεδόν όλα τα αιτήματα των ΚΕΔΔΥ.
Αναμένουμε από την υπηρεσία την πρόσκληση άμεσα των συναδέλφων που θα καλύψουν τις θέσεις που δεν αποδέχθηκαν όσοι προσκλήθηκαν στην πρώτη φάση. Συνολικά υπολογίζουμε ότι για όλα τα προγράμματα και όλες τις ειδικότητες ο αριθμός αυτός ανέρχεται περίπου στους 40-45.
Σχετικά με τα κενά που παραμένουν και χρειάζεται ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν έχω προβεί σε σχετική ενημέρωση από την πρώτη μέρα της διαδικασίας τοποθετήσεων με βάση τον επικαιροποιημένο πίνακα της ΠΔΕ Αττικής (2-9-2017). Έχω δε ενημερώσει σχετικά τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ο οποίος έχει αναλάβει να ενημερώσει την Ομοσπονδία μας προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς το υπουργείο για εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων.
Τα ΚΕΝΑ στην Αττική είναι ιδιαίτερα αυξημένα κυρίως όσον αφορά το ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ και τους ΚΛ και ΨΧ για ΕΔΕΑΥ.
Σχετικά με άλλα θέματα, αυτή τη στιγμή απασχολούν το συμβούλιο οι αιτήσεις συναδέλφων για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, οι οποίες συζητούνται το ταχύτερο δυνατό. Άλλωστε η άδεια, όταν εγκριθεί, ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Για να μην υπάρχουν προβλήματα στην έγκριση των αιτήσεων των συναδέλφων καλό είναι να υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι σχετικές προυποθέσεις (εκτός ωραρίου , μη απασχόληση με μαθητές του σχολείου, συμβατό είδος απασχόλησης, βεβαίωση εργοδότη και διευθυντή). Επίσης όσον αφορά τη συνολική ιδιωτική απασχόληση αυτή δεν πρέπει να επιβαρύνει χρονικά σε σημείο που να προβληματίζει το συμβούλιο για τη δυνατότητα απρόσκοπτης εκτέλεσης των καθηκόντων του υπαλλήλου. Μέχρι σήμερα πάντως δεν απορρίφθηκε κάποια αίτηση για οποιοδήποτε λόγο.
Εν αναμονή των πιστώσεων από τη Β φάση εύχομαι καλή τοποθέτηση και καλή αρχή σε όλους τους συναδέλφους. Θεωρώ δε, απαντώντας αρχικά στην πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κατάθεση προτάσεων, ότι κύρια ευθύνη όλων όσοι ασχολούνται με την εκπροσώπηση των συναδέλφων είναι η αγωνιστική διεκδίκηση ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ με βάση κυρίως την προυπηρεσία των αναπληρωτών.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη μου να μη καθυστερήσει καθόλου, αλλά να διεκδικηθεί και συνεχιστεί άμεσα και απρόσκοπτα, η διαδικασία δημιουργίας των προυποθέσεων (ενιαίος πίνακας με πανελλαδική εξέταση των κριτηρίων). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθεί το ΕΕΠ-ΕΒΠ σε μειονεκτική, σε σχέση με τους άλλους εκπαιδευτικούς θέση, όποτε υπάρξει η δυνατότητα για μόνιμους διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου