Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ Α.Κ.Ε. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κοινοβουλευτικός έλεγχος σε επίκαιρα θέματα Παιδείας»
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2017
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε σήμερα τις εξής ερωτήσεις - ΑΚΕ:
1.Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, σχετικά με την ελλιπή στελέχωση των αμιγώς ελληνόγλωσσων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό, που προκαλεί αγανάκτηση στους Έλληνες της απανταχού ομογένειας, καθώς τα σχολεία αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω στοιχειωδώς στον ρόλο τους. Τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί η Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων, εξ αιτίας της ολιγωρίας και της έλλειψης σχεδιασμού από πλευράς ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.
2.Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία συνυπέγραψαν οι κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, σχετικά με σημαντικές ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, όπως θρανία και καρέκλες,
που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές σχολικές μονάδες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καίτοι έχουν απευθυνθεί εγγράφως εδώ και καιρό στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η απρόσκοπτη λειτουργία αρκετών σχολικών τμημάτων.
3.Ερώτηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκρεμών αιτήσεων χορήγησης επάρκειας προσόντων για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών.
Τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων-AKE στους κάτωθι συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου