Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Β ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. - ΩΡΑΡΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π./ΣΧΟΛ.ΝΟΣΗΛ.(ΠΕ25) ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Κ.Λ.(ΠΕ30) ΓΙΑ ΡΟΜΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΓΙΑ ΕΠΑΛ





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Β ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.  - ΩΡΑΡΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π./ΣΧΟΛ.ΝΟΣΗΛ.(ΠΕ25) ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Κ.Λ.(ΠΕ30) ΓΙΑ ΡΟΜΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΓΙΑ ΕΠΑΛ

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια

Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Δ/ντή Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Σχετικά με τη Β Φάση προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και την διάθεση νέων πιστώσεων.

Η αποστολή των πιστώσεων της Β Φάσης έχει να κάνει με την επεξεργασία των δεδομένων που θα δημιουργηθούν από τις τοποθετήσεις της Α Φάσης και δεν θα συμβεί αργότερα των αρχών Οκτωβρίου.
 Από κει και πέρα θα σταθμιστούν τα δεδομένα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Υπουργείου θα επιχειρηθεί με νέες πιστώσεις  η κάλυψη κάποιων σημαντικών κενών που θα έχουν επείγοντα χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε. έχει απομείνει ένα 10%, από τις συνολικές πιστώσεις, για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και ένα 20%  για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
Όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) σε Γενικά σχολεία, οι οποίες ως γνωστόν είναι συνδεδεμένες με την ικανοποίηση αιτήσεων μαθητών για Συνοδό, δεν υπάρχει πρόβλημα πιστώσεων για το Ε.Β.Π. και εξ αυτού του λόγου πρέπει να προωθούνται τάχιστα οι αιτήσεις στο Υπουργείο από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Όμως στους Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25) για Γενικά σχολεία, φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την επάρκεια πιστώσεων για κάποιες Περιφέρειες, ένα πρόβλημα που εξετάζεται ν αντιμετωπισθεί, από πλευράς Υπουργείου, με μετακινήσεις πιστώσεων από αλλού.

Κάλυψη κενών εκπαιδευτικών ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Ουσιαστικά οι πιστώσεις τελείωσαν όσον αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και μόνον η άμεση κάλυψη των θέσεων όσων αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν παρουσιάστηκαν μπορεί να διασφαλισθεί.

Ωράριο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Ολοήμερο σχολείο.

Το ωράριο του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. του ολοήμερου σχολείου παραμένει ως έχει και αναλόγως της δυναμικότητας της σχολικής μονάδας, μπορεί να χρειασθεί π.χ. μια φορά την εβδομάδα ένα μέλος Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ν αναλαμβάνει υπηρεσία πχ. στις 10 π.μ. και να αποχωρεί αργότερα από το σχολείο.
Αλλά επειδή πρώτη φορά θα λειτουργήσουν ολοήμερα σε τέτοια έκταση αναμένεται να υπάρξει ανατροφοδότηση από πλευράς Υπουργείου όσον αφορά στα προβλήματα που τυχόν θα παρουσιασθούν.
Πάντως το υπουργείο θα προβεί σε περαιτέρω προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη στήριξη του ολοημέρου σχολείου και γι αυτό το λόγο κρατήθηκε και το 20% των συνολικών πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Καθηκοντολόγιο Ε.Β.Π. και ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) των Γενικών σχολείων.

Το Υπουργείο είναι σχεδόν έτοιμο όσον αφορά στο καθηκοντολόγιο, πλην όμως ο νόμος 3699/2008 δεν περιλαμβάνει εξουσιοδοτική προς τον Υπουργό διάταξη για έκδοση Υπουργικής Απόφασης για το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) των Γενικών σχολείων.(Υπάρχει αναφορά σε Σ.ΜΕ.Α.Ε. και μόνον).
Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση προς αυτή την κατεύθυνση και το Υπουργείο προτίθεται να την καταθέσει στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Αμέσως μετά θα εκδοθεί και η Υ.Α. με το πολυπόθητο καθηκοντολόγιο.

Προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών(ΠΕ30) για ΡΟΜΑ και Ψυχολόγων(ΠΕ23) σε ΕΠΑΛ.

Ήδη το Υπουργείο απέστειλε στις Π.Δ.Ε. τις πιστώσεις για πρόσληψη Κ.Λ.(ΠΕ30) για υποστήριξη μαθητών ΡΟΜΑ και των οικογενειών τους. Έτσι όσες Π.Δ.Ε δεν έχουν ολοκληρώσει τις προσλήψεις Κ.Λ.(ΠΕ30) μπορούν να τις διαθέσουν ταυτόχρονα μ αυτές τις Ειδικής Αγωγής.
 Υπενθυμίζουμε πως οι προσλήψεις θα γίνουν από τους υπάρχοντες Αξιολογικούς Πίνακες των Π.Δ.Ε. και η αποκτηθείσα προϋπηρεσία θα λογίζεται ως προϋπηρεσία διανυθείσα στην Ειδική Αγωγή.
Τέλος σύντομα θα ακολουθήσουν και οι προσλήψεις Ψυχολόγων(ΠΕ23) σε ΕΠΑΛ.

Βασίλης Βούγιας
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

1 σχόλιο: