Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»...ΣΥΝΕΔΡΙΟ...20 έως 22 Οκτωβρίου 2017... Ελληνογερμανική Αγωγή, Παλλήνη

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Οpen Schools for Open Societies ξεκινά τις δράσεις της, με ένα συνέδριο με θέμα: «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία».


Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και θα λάβει χώρα στην Παλλήνη στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017.
Η βασική θεματική του συνεδρίου, αλλά και το σύνολο των «Οpen Schools for Open Societies» δράσεων που προτείνονται για εφαρμογή κατά τη φετινή σχολική χρονιά, αποδίδουν στο σχολείο τα χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού και καινοτόμου «οικοσυστήματος», το οποίο μετέχει ενεργά τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα. Το ανοικτό σχολείο αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Ένα σχολείο που βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και πορεύεται ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος της.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πρόκειται να διοργανωθούν και τα ακόλουθα σεμινάρια:
  • Ψηφιακά και απομακρυσμένα εργαστήρια για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενισχύουν την καλλιέργεια θετικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας, εμπιστοσύνης, συνεργασίας, ενσυναίσθησης
  • Ανακαλύπτοντας την Επιστήμη μέσα από τις Τέχνες
  • Συζητώντας για την παιδική παχυσαρκία
  • Σύνδεση της μουσικής με τις φυσικές επιστήμες
  • Καλές πρακτικές σχολικής καινοτομίας
  • Οι αρχές της Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας στην εκπαίδευση
Πληροφορίες για εγγραφή και συμμετοχή στο συνέδριο στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: http://openschool2017.ea.gr/

*Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Οpen Schools for Open Societies: https://www.openschools.eu/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου