Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ "ΚΥΡΙΕ" ΑΙΡΕΤΕ





Ο Αιρετός του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής Δ. Αρβανίτης απέστειλε επιστολή στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφορικά με τις Αποσπάσεις Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., την οποία κοινοποίησε και στους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής.
 Την επιστολή την δημοσιεύουμε, καθώς και την απάντησή μου ως Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., επισημαίνοντας πως ο κόσμος σιχάθηκε αυτή την ιστορία με τον ¨κύριο" αυτό και πως είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι προσωπικώς μαζί του.
 Οι στιγμές είναι κρίσιμες για πολλούς συναδέλφους που παλεύουν για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους μέσω μιάς θέσης εργασίας και πραγματικά μου είναι αδύνατον και δεν έχω χρόνο ν ασχολούμαι πλέον με τον εν λόγω "κύριο", του οποίου τελικά δεν κοστίζει τίποτε να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για να εκφύγει της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει.

Β.Β



 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Αττικής
ΠΕ29-Εργοθεραπευτής


                                                              Αθήνα 29-8-2017

ΠΡΟΣ

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Κοιν.
κκ Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ
Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
                                                             

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Β ΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ
 ΝΟΗΜΟΝΩΝ – “ΑΝΟΗΤΩΝ” ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΠΥΣΕΕΠ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Σάββατο 26-8-2017 δημοσιεύσατε στο μπλογκ της Ομοσπονδίας μας επιστολή των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ όπου ενημέρωναν για την συνεδρίαση της 25-8 σχετικά με τη Β φάση αποσπάσεων (https://poseepea.blogspot.gr/2017/08/25082017.html).
Στην επιστολή αυτή υπήρχαν και υποτιμητικά και υβριστικά σχόλια προς αιρετούς ΠΥΣΕΕΠ που διαμαρτύρονται για τη διαδικασία, τη διαφάνεια και τα κριτήρια των αποσπάσεων.
Παρακαλώ λοιπόν να αναρτήσετε και αυτή την επιστολή , αφού είναι φανερό ότι οι κκ αιρετοί δεν δέχονται ούτε καν σχολιασμό των πεπραγμένων τους.
Η αλαζονική αυτή συμπεριφορά τους έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την κατάληψη όλων των θέσεων υπηρεσιακών, συνδικαλιστικών και διοικητικών που θα μπορούσαν να καταλάβουν...

Το σχόλιο μου στο fb, που αυτή τη φορά τους εξόργισε, αφορούσε την ανακοίνωση της Β φάσης αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και ήταν το εξής ολιγόλογο”:
Dimitris Arvanitis Μπράβο για την καινοτομία! Πρώτη φορά Β ΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ για ΕΕΠ-ΕΒΠ! Μόνο που δεν ανακοινώθηκε ποτέ και το έμαθαν μόνο οι ημετεροι... Πού να διαμαρτυρηθει κάνεις? Θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ κανείς?”

Θα ήθελα λοιπόν να εξηγήσω σε όλους τους συναδέλφους και βέβαια στους νοήμονες κκ αιρετούς μας κάθε λέξη αυτού του σχολίου μου, γιατί παρά τη σοφία και εμπειρία τους , κάνουν ότι δεν κατάλαβαν. Γι αυτό στην ανακοίνωσή τους περιορίζονται να επαναλαμβάνουν τα γνωστά σε όλους, χωρίς να αναφέρονται στην ταμπακιέρα...
Κατ αρχήν το ΜΠΡΑΒΟ ήταν πραγματικό και αυθόρμητο και εξέφραζε τη χαρά μου για την πρώτη φορά αναφορά σε Β φάση αποσπάσεων. Ως γνωστόν μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε ποτέ αναφορά σε β φάση για το εεπ-εβπ και απλά διεκπεραιώνοταν οι ενστάσεις και κάποιες ανακλήσεις.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΕΝΑ – όπως συνέβη αυτή τη φορά και φαίνονται στον σχετικό πίνακα (http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/apofasi_apospaseon_vfasi_eep-evp_2017_9e1n4653ps-62h.pdf)- δεν υπήρξαν ποτέ μέχρι τώρα (εκτός αν έγιναν πάλι με τον ίδιο τρόπο... αλλά αυτό μήπως σημαίνει ότι καλώς έγιναν;).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που επεσήμανα είναι ότι δεν υπήρξε η δυνατότητα σε όποιο μέλος εεπ-εβπ επιθυμούσε να υποβάλλει αίτηση γι αυτά τα νέα κενά και για όποια δεν καλύφθηκαν στην α φάση. Αυτό συνέβη βέβαια για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είχαν αυτή τη δυνατότητα όπως κάθε χρόνο.

Εύλογη λοιπόν θεωρώ την διαμαρτυρία μου και πιστεύω ότι πρέπει να την απευθύνω προς την Δ/νση ΕΑ του υπουργείου, δια μέσου βέβαια των αρμόδιων εκπροσώπων μου, ως μέλος εεπ και μέλος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.
Εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα και για αυτό το “που?” του σχολίου μου.
Ως γνωστόν στο ΚΥΣΕΕΠ που συνεδριάζει για τέτοια θέματα εκπρόσωποι μας είναι οι κκ αιρετοί μας, οι οποίοι, όπως ειναι φανερό, συμμετείχαν χωρίς να διαμαρτυρηθούν στην σχετική συνεδρίαση και κατά πάσα πιθανότητα ψήφισαν θετικά και για τις συμπληρωματικές αποσπάσεις και τις τροποποιήσεις, που έγιναν όπως είπαμε παραπάνω χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση και δυνατότητα νέων αιτήσεων.
Μάλιστα μία από τις τροποποιήσεις αφορούσε και κενό σε νέο σχολείο, όπου Διευθυντής τυχαίνει να έχει εκλεγεί πρόσφατα ένας εκ των κκ αιρετών μας.
Οπότε όποιαδήποτε διαμαρτυρία προς τους κκ αιρετούς και αίτημα να εκπροσωπήσουν αυτή τη διαμαρτυρία δεν έχει νόημα...
Η επόμενη σκέψη είναι εύλογη, να απευθυνθεί κανείς προς τα συλλογικά όργανα, δλδ ιεραρχικά προς το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑΑ και δια μέσω αυτού, προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.
Όμως κόλλημα προκύπτει και σε αυτή την περίπτωση, αφού από τους πίνακες είναι φανερό ότι η μία από τις εν λόγω αποσπάσεις αφορά μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, το οποίο επωφελήθηκε από την εσωτερική πληροφόρηση που καταφανέστατα υπήρξε και ζήτησε τροποποίηση της αρχικής τοποθέτησης της σε νέο κενό, που μόνο εκείνη προφανώς γνώριζε...
Εάν βέβαια κανείς προχωρούσε δια του ΣΕΕΠΕΑΑ σε διαμαρτυρία προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ποιόν θα συναντούσε πάλι απέναντι του; Πασίγνωστο είναι ότι τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κατέχει ο ίδιος ο κ αίρετός μας στο ΚΥΣΕΕΠ και Διευθυντής του εν λόγω σχολείου, και για τους λόγους που ήδη ανέπτυξα, δεν θα μπορούσε να εισηγηθεί διαφορετικά για το ίδιο θέμα...
Αν μάλιστα κάποιος προσπαθούσε να αποστείλει επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, θα έπεφτε πάνω στο ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και σίγουρα θα εισέπρατε άρνηση δημοσίευσης και θα τη θεωρούσαν υβριστική και κακόβουλη, όπως συνέβη πρόσφατα...
Η απορία μου για το αν ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ? αφορά όσους εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και των ημετέρων τους.

Φυσικά και δεν εισηγούμαι να μην ικανοποιούνται νόμιμα αιτήματα απόσπασης συναδέλφων, όμως χρειάζεται να υπάρχει ισότιμη ενημέρωση και πρόσβαση όλων.

Επειδή το σχόλιο μου και η παρούσα επιστολή στόχο έχουν την βελτίωση της κατάστασης στην κατεύθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων και την ισότιμη “εξυπηρέτηση” των συναδέλφων, προτείνω τα εξής:

1. Να καταθέσει ΑΜΕΣΑ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αίτημα διενέργειας β φάσης αποσπάσεων με δυνατότητα νέων αιτήσεων αφού ανακοινωθούν τα λειτουργικά κενά τις επόμενες μέρες. Τα κενά είναι πολλά (σε νέες ΣΜΕΑΕ, στις ΕΔΕΑΥ, στην γενική εκπαίδευση όπου πρόκειται να προσληφθούν αναπληρωτές Ψ/Χ και Κ/Λ, κ.ά). Είθισται τα κενά στην εκπαίδευση να καλύπτονται κατά προτεραιότητα από μόνιμους και υπάρχουν συνάδελφοι που για διάφορους λόγους , που φάνηκαν και στις αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν την 25-8 και προέκυψαν μετά την διενέργεια της α φάσης, θα ήθελαν να μετακινηθούν.
Απορώ γιατί μέχρι σήμερα οι αγωνιστικότατοι κκ αιρετοί μας δεν σκέφτηκαν να το διεκδικήσουν?
2. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της αντιδεοντολογικής και μη λειτουργικής κατάληψης πολλαπλών θέσεων στα όργανα εκπροσώπησης του εεπ-εβπ από τα ίδια πρόσωπα, τα οποία όπως αποδεικνύεται αντιμετωπίζουν όσους διαφωνούν με απαξιωτικό και συχνά προσβλητικό τρόπο, ενώ διαχειρίζονται τα μέσα που τους προσφέρονται αντιδημοκρατικά και με αποκλεισμούς.
3. Να συζητηθεί το ζήτημα της λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης των περιφερειακών συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας στην κατεύθυνση της απεμπλοκής από τον ασφυκτικό έλεγχο των ίδιων προσώπων , αφού για την ύπαρξη και τη λειτουργία τους τα έξοδα καλύπτονται από τις συνδρομές των μελών των συλλόγων μας.

Υ.Γ. Παρά το ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάρτησης οριστικών πινάκων για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις αναπληρωτών, η επίλυση των παραπάνω προβλημάτων θεωρώ ότι αποτελεί σημαντική υποχρέωση και θα αποδείξει την δημοκρατική ευαισθησία όλων, δίνοντας μια ενωτική προοπτική στο χώρο της ΕΑΕ.

Με τιμή
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Β. ΒΟΥΓΙΑ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ. ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ!...ΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ "ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ" ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Περιεκτικά κοινοποιώ 5 επισημάνσεις - απαντήσεις:

1. Τα λειτουργικά κενά τα αναζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. το Υπουργείο Παιδείας, θέτοντας καταληκτική ημερομηνία.

 Κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. απέστειλαν κάποια(νεοϊδρυθέντων σχολείων κ.λ.π) με καθυστέρηση, για τα οποία η εισήγηση της Διεύθυνσης Ε.Α.Ε. προς το Συμβούλιο ήταν να μην ληφθούν υπόψη.

 Με μεγάλη μας προσπάθεια τελικώς το Συμβούλιο εδέχθη να τα λάβει υπόψη του, αφού όμως γινόταν πρώτα προετοιμασία γι αυτά, ώστε να ενταχθούν με σωστό τρόπο στο σύστημα. 

Εξ αυτού του λόγου αποφασίσθηκε να γίνει η 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου περί τα τέλη Αυγούστου, όπως και έγινε, αφού ενημερώθηκαν δημοσίως οι συνάδελφοι για τα καθέκαστα. 

Άρα λοιπόν δεν ομιλούμε για νέα λειτουργικά κενά, αλλά για τα παλαιά και τη διαχείρισή τους. 

Επίσης δέον να επισημανθεί πως το Υπουργείο Παιδείας δεν κοινοποίησε από πριν τα λειτουργικά κενά  για τις Αποσπάσεις, οι οποίες ως γνωστόν γίνονται για τελείως προσωπικούς και ξεχωριστούς για τον καθένα, λόγους των συναδέλφων, παρόλη την πίεση των Αιρετών κι έτσι οι συνάδελφοι τις αιτήσεις τους τις έκαναν χωρίς να τα γνωρίζουν.

 Το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στους εκπαιδευτικούς συνέβη το ίδιο. 

Η Διεύθυνση Ε.Α.Ε. δεσμεύθηκε όμως πως του χρόνου, καλά να είμαστε, θα τα κοινοποιήσει εγκαίρως στους ενδιαφερόμενους και στους Αιρετούς.

2. Όταν ικανοποιείται σχεδόν το σύνολο !!!(98%) των αιτήσεων Αποσπάσεων των συναδέλφων, νομίζω πως τα φληναφήματα του "κυρίου" Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.  κρούουν ανοιχτές θύρες και δεν χρειάζονται περαιτέρω λόγια.

3. Πρέπει να ενημερωθεί ο "κύριος" αυτός πως το Blog του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ ανανεώνεται σε 24 βάση με συνέπεια και εγκυρότητα και για την υποστήριξή του φυσικά και δεν θα έφταναν οι πενιχρές συνδρομές του Συλλόγου της Στερεάς, γι αυτό τις αφήσαμε στην ησυχία τους.

 Εξ άλλου ας επιτρέψει στα αρμόδια μέλη του Συλλόγου μας να έχουν την άποψή τους επί του θέματος.

4. Οι Αιρετοί εκτός από εκπρόσωποι του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. είναι και εργαζόμενοι, οπότε τυγχάνει κάποιες φορές να διεκδικούν και θέσεις ευθύνης, όπως άλλωστε έκανε πρόσφατα κι ο "κύριος" που καταγγέλλει, ασχέτως αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη η προσπάθειά του.

5. Ακόμη να παραιτηθεί ο εν λόγω Αιρετός Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. από μέλος της Επιτροπής του ΙΕΠ, ως μία έμπρακτη ένδειξη συγγνώμης για την ταλαιπωρία που υπόκεινται ακόμα  αναπληρωτές Ε.Ε.Π., όσον αφορά στις συνάφειες των μεταπτυχιακών τους τίτλων;;

 Ή μήπως η πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και εξ αυτού, αλλά και από το ότι έπαψε να είναι προνομιακός καλεσμένος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., τον οδηγεί να ρίχνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες λάσπης στον ανεμιστήρα;;

6. Είναι η τελευταία φορά που προσωπικά ασχολούμαι με τον "κύριο" αυτό κι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου από "κυρίους" του επιπέδου του.

 Και φυσικά ευελπιστώ πως θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλον αυτόν τον καιρό και όλο αυτό το καλοκαίρι, αφενός μεν όσον αφορά στην πληροφόρηση των συναδέλφων μας, αφετέρου δε ώστε να μπορέσουμε να δούμε για πρώτη φορά αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στα σχολεία, στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ., όταν το κουδούνι χτυπήσει για πρώτη φορά φέτος.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου