Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,  τηλ.: 6987227384


ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
Αθήνα, 14-6-2017

Αρ. Πρωτ.: 114

Προς:
Προϊστάμενο Ειδικής Αγωγής
& Εκπαίδευσης ΥΠΕΘ
κ. Π.Κασσιανό
Κοιν.:
1)Γραφείο Υπουργού
2)Τμήμα Στελεχών Εκπαίδευσης

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ»
Αξιότιμε κύριε Προϊστάμενε,
Κατόπιν της υπ αρ. Πρωτ.5224/13-6-2017 ανακοίνωσης του κ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σχετικά με τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψήφιων Διευθυντών/-ντριών όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, όπου συνάδελφός μας μέλος ΕΕΠ κατετάγη στον Πίνακα υποψηφίων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι με την ανωτέρω απόφαση αμφισβητείται ευθέως το κατοχυρωμένο ενιαίο και αδιαβάθμητο των θέσεων ΕΕΠ.
Συγκεκριμένα, το αιτιολογικό της απόρριψης αναφέρει ότι ο συνάδελφός μας: «Δεν ανήκε οργανικά σε σχολική μονάδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και δεν υπηρετούσε σε σχολική μονάδα ανήκουσα στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων”.
Θεωρούμε ότι υπάρχει παρερμηνεία του πνεύματος του νομοθέτη, καθώς σχετικά με τις προϋποθέσεις επιλογής του Άρθρου 11, του ν. 3848/2010 (Α 71) όπως έχει τροποποιηθεί και αντικατασταθεί με το άρθρο 1, του ν.4473/2017,  για την περίπτωση των μελών ΕΕΠ αναφέρεται ρητά ότι “Ειδικά, για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., εκτός των εκπαιδευτικών, μπορούν να επιλέγονται ως διευθυντές και μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) με δεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. από την οποία τα τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν υπηρετηθεί σε αντίστοιχο με την προς κάλυψη θέση τύπο Σ.Μ.Ε.Α.Ε.” .
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι για την κατάληψη θέσεων ΕΕΠ είτε ως αναπληρωτών είτε ως μονίμων, λόγω της φύσης και του είδους των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, μέχρι σήμερα ισχύει πάντα και απαρέγκλιτα το ενιαίο και αδιαβάθμητο αυτών, και μάλιστα οι δηλώσεις προτίμησης των υποψήφιων αναπληρωτών η/και μονίμων γίνονται ανά περιφερειακή διεύθυνση και όχι ανά Δ.Ε.
Σε σχέση με το ενιαίο και αδιαβάθμητο των οργανικών θέσεων του ΕΕΠ θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης ότι σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (μεταθέσεις-αποσπάσεις) μέχρι και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης από τη μία βαθμίδα στην άλλη, όπως και στα ΚΕΔΔΥ.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε να εκδώσετε διευκρινιστική εγκύκλιο, που να καθορίζει ρητά και πέραν κάθε παρερμηνείας το δικαίωμα των μελών ΕΕΠ για τον ενιαίο και αδιαβάθμητο χαρακτήρα του ΕΕΠ.
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου