Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ.: «Πρωτοφανής έλλειψη σεβασμού στη νομοθετική διαδικασία»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Πρωτοφανής έλλειψη σεβασμού στη νομοθετική διαδικασία»
Αθήνα, 18 Μαΐου 2017
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών. Διατάξεις που δεν έχουν συζητηθεί ή ψηφιστεί. Διατάξεις που δεν έχουν καν κατατεθεί στη Βουλή.
Προκαταλαμβάνοντας τη νομοθετική διαδικασία, το Υπουργείο ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τους πυλώνες μοριοδότησης και τα προσμετρώμενα προσόντα, καλώντας τους να συγκεντρώσουν τα τεκμηριωτικά έγγραφα "ενόψει της επικείμενης έναρξης διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων".
Πρωτοφανής η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, εν προκειμένω στο νομοθετικό Σώμα, τη Βουλή των Ελλήνων, από το Υπουργείο Παιδείας.
Υπό το πρίσμα της απόφασης - κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Μπαλτά - Κουράκη, η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει, αν μη τι άλλο, να διδαχθεί, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη πειθαρχία στις θεσμικές διαδικασίες.
Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της ουσίας των όποιων προτεινόμενων διατάξεων, αφότου κατατεθούν στη Βουλή, ενώπιον του αρμόδιου θεσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου