Σάββατο 13 Μαΐου 2017

"ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ"




 13/05/2017

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα προς τον Πρωθυπουργό επιστολή σε δραματικούς τόνους για τη δυσμενή αναθεώρηση του Νόμου Φίλη και τις οδυνηρές επιπτώσεις της όχι μόνο στην ομαλή λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ τόνισε την αγανάκτηση του κλάδου για τη χθεσινή “πανηγυρική” ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία αποκρύπτει την αλήθεια και δεν αναφέρεται στην πιο κρίσιμη αλλαγή που περιέχει η νέα διάταξη και που αλλοιώνει πλήρως το Νόμο 4415/2016. Επίσης, γίνεται αναφορά σε όλα τα υπόλοιπα σημεία διαφωνίας με τη νέα διάταξη.
Η ΟΙΕΛΕ θα δώσει την επιστολή στη δημοσιότητα, όταν δημοσιοποιηθεί η προς ψήφιση διάταξη.

 ΞΗΛΩΜΑ (;) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΙΛΗ

Με μεγάλη έκπληξη το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. πληροφορήθηκε από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας τη δήλωση του Υπουργού, ότι δήθεν δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο νόμο Φίλη.  Όμως, εσκεμμένα αποκρύπτει ο κ. Γαβρόγλου ότι, εφόσον η αρμόδια επιτροπή που θα κρίνει τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν αποφασίσει εντός 60 ημερών, ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός απολύεται αυτοδίκαια (!). Αυτό σημαίνει «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ». Επειδή η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα, προκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της διάταξης.
Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι οποιαδήποτε τροποποίηση του νόμου Φίλη, που επανέφερε τη συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση, θα βρει αντίθετους τους χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου