Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"Ανησυχητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής"...Του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου

¨Ανησυχητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής¨

Εντύπωση δημιουργεί το υπ ΄αρ. 40493/Δ3, 09-03-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ, το οποίο υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ κ. Παντή, που περιγράφει τα καθήκοντα των σχολικών Βοηθών σε ΣΜΕΑΕ.

Το έγγραφο αυτό που απευθύνεται στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους σχολικούς συμβούλους και στις ΣΜΕΑΕ, κάνει αναφορά σε έναν καινούργιο κλάδο, του Σχολικού Βοηθού, ο οποίος θα προσλαμβάνεται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας (ΟΑΕΔ), κλάδος ο οποίος κατά την άποψή μου, δεν προκύπτει από καμία διάταξη νόμου.
 

Το έργο του προσωπικού αυτού θα είναι υποστηρικτικό και βοηθητικό και θα περιλαμβάνει επικουρική υποστήριξη στα καθήκοντα του εκπαιδευτικού προσωπικού, του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
 

Το πρόγραμμα του εν λόγω προσωπικού θα το ετοιμάζει ο Διευθυντής του σχολείου και έλα να δεις.
 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτό το έγγραφο και κυρίως έχουν να κάνουν με την είσοδο προσωπικού από την πίσω πόρτα, αυτή του ΟΑΕΔ, πόρτα που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και σύσσωμο το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό με παραστάσεις στο ΥΠΠΕΘ προσπάθησαν από πέρυσι να κλείσουν .
 

Επίσης εντύπωση δημιουργεί και το γεγονός ότι η σύσταση ενός άλλου κλάδου, έγινε τη αγνοία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.
 

Αν συνδυάσουμε το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου με το περιεχόμενο το τελευταίου νόμου που δίνει τη δυνατότητα της εισαγωγής ιδιωτών που προσλαμβάνουν οι γονείς για την παράλληλη στήριξη, τότε γεννούνται πολλά ερωτηματικά για το που πάει η δωρεάν Ειδική Εκπαίδευση , οι μόνιμοι διορισμοί και η θεσμική και επιστημονική οργάνωση της Ειδικής Εκπαίδευσης.
 

Ελπίζω σύντομα να έχουμε διευκρινήσεις για το θέμα αυτό από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
 

Έως τότε αναμένουμε «ησύχως»
 

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ


Σχόλιο: Κάθε μέρα και μια νέα ειδικότητα κλάδων Ε.Ε.Π. ξεφυτρώνει και η κατάσταση αυτή  δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Πρίν λίγες ημέρες είδαμε να ξεπροβάλει η ειδικότητα ΠΕ39 Επισκεπτών Υγείας, τώρα του Σχολικού Βοηθού. Οι αρμόδιοι οφείλουν εξηγήσεις και εμείς οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση.

Βασίλης Βούγιας 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ - ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Α.Ε.Δ. - ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε.ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/03/blog-post_70.html

1 σχόλιο:

  1. Ολοι ενωμενοι, οφειλουμε να αποτρεψουμε την εισοδο οποιουδηπτε ανεκπαιδευτου στον ευαισθητο χωρος της ειδικης εκπαιδευσης. Ισως θελουν να "εξυπηρετησουν" 'η να εξαγορασουν ψηφους. Αλλα, μακρια οι πςιραματισμοι απο το χωρο της ειδικης αγωγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή