Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Δ.Μπαξεβανάκης: Να αρθούν οι καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου «Αθηνά»



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συνάντηση του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Δ.Μπαξεβανάκης: Να αρθούν οι καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου «Αθηνά»

Συνάντηση είχε τη Δευτέρα 9/1/2017 στην Πάτρα, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, κ. Βασίλη Τριανταφύλλου και άλλα στελέχη του ΤΕΙ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόταση της Συγκλήτου του ΤΕΙ σχετικά με τα τμήματα που βρίσκονται σε καθεστώς μεταβατικής λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, με τροποποίηση του γνωστικού του αντικειμένου σύμφωνα με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, όπως έχει προτείνει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Όπως εξήγησε ο κ. Τριανταφύλλου, η Σύγκλητος θεωρεί ότι το τμήμα αυτό έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ διαθέτει ήδη και τον ανάλογο εξοπλισμό. Εκφράστηκε με κατηγορηματικό ταυτόχρονα τρόπο η βούληση συνολικά των στελεχών του ΤΕΙ να στηριχθεί και να ενισχυθεί η λειτουργία των περιφερειακών του τμημάτων με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση της Συγκλήτου υπογραμμίζοντας ότι συμβάλλει στην άρση των καταστροφικών συνεπειών του διαβόητου σχεδίου «Αθηνά», που μόνο αρνητικά αποτελέσματα συσσώρευσε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επεσήμανε ότι τα κατά τόπους τμήματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική πρόοδο και στην προαγωγή του πολιτισμού κι άρα είναι αναγκαία η υποστήριξή τους τόσο από τους επίσημους θεσμούς του κράτους όσο και από τους τοπικούς φορείς.
Τέλος, ο Υφυπουργός συμφώνησε με τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ότι χρειάζεται μια περαιτέρω ενίσχυση της κατεύθυνσης Πολιτισμού – Μουσειολογίας, που είναι συνυφασμένη με την περιοχή και μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου