Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

« Σφαγή» των κοινωνιολόγων, πολιτικών επιστημόνων στις προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης



 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ
 Πλατ. Άγιων Θεοδώρων 3
 Αθήνα, 10561, Τ.Θ. 4239
 e-mail: sek@sek-sociology.gr
http://www.sek-sociology.gr
Τηλέφωνο: 2114037963

Αθήνα 23/09/2016

« Σφαγή» των κοινωνιολόγων, πολιτικών επιστημόνων στις προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Επιτροπή Παιδείας) καταγγέλλει την ανακοίνωση των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών Γενικής εκπαίδευσης για τους κλάδους ΠΕ9 (οικονομολόγων) , ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων), ΠΕ 13 (πολιτικών Επιστημόνων –Νομικών).
 Σε μια εποχή κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με έξαρση των φαινομένων, ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικών προβλημάτων κάποιοι «παράγοντες» του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισαν την εξαφάνιση κενών θέσεων κοινωνικών επιστημόνων. Πιο συγκεκριμένα προσλαμβάνονται, ως αναπληρωτές 87 Οικονομολόγοι (ΠΕ9) 14 Κοινωνιολόγοι (ΠΕ 10) και 4 Πολιτικοί Επιστήμονες-Νομικοί (ΠΕ 13) !
Πρόκειται για πρωτοφανή και αθλία μεταχείριση των κενών των ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων), ΠΕ 13 (πολιτικών Επιστημόνων –Νομικών) που εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας. Ευθύνη βεβαία έχουν συγκεκριμένοι «παράγοντες» που θα πρέπει να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους. Σύμφωνα μονό με τους πίνακες της Περιφέρειας Αττικής τα κενά στο «σύστημα» ήταν 14 Κοινωνιολόγων, 10 Οικονομολόγων και 4 Πολιτικών Επιστημόνων.
Αναρωτιόμαστε ποιος έδωσε εντολή, στην Περιφέρεια Αττικής , για κάλυψη πραγματικών αναγκών και κενών να προσλαμβάνονται στην Περιφέρεια Αττικής 9 Οικονομολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι και 0 Πολιτικοί Επιστήμονες. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και στις άλλες 12 περιφέρειες αφού οι κλάδοι αυτοί έχουν πρώτες Α κοινές αναθέσεις των οποίων οι ώρες μοιράζονται ανάμεσα στους τρεις κλάδους. 1.

1.Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την κατάφορη παραβίαση, της νομιμότητας και της αδικίας σε βάρος κλαδών της εκπαίδευσης.

 2. Ζητάμε από τους αιρετούς του Κλάδου Ν. Κορδή (ΣΥΝΕΚ) και Δ. Πεππε (ΔΑΚΕ) να ελέγξουν τα πραγματικά κενά και των τριών ειδικοτήτων και στις 13 περιφέρειες και να πάρουν θέση, απέναντι σε φαινόμενα «παρατυπίας» , «παρανομίας», «αδικίας» για κλάδους εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν. Να δοθούν στην δημοσιότητα τα κενά και των τριών ειδικοτήτων πανελλαδικά.

3. Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας την αναστολή των προσλήψεων αναπληρωτών στους κλάδους ΠΕ 09, Πε 10 και Πε 13 μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα – αδικία , και να ξανατρέξει το σύστημα με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες της Εκπαίδευσης. Περιμένουμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΚ – Δ.Σ. του ΣΕΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου