Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.)
Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠ, πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση εκπροσώπων εκπαιδευτικών με τον Υπουργό κ. Φίλη στην οποία συμμετείχαν και 2 μέλη του ΔΣ της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.
Μετά την τοποθέτηση των εκπροσώπων και την απαίτηση όλων για την απόσυρση της τροπολογίας και ιδιαίτερα το μέρος που αφορά στο νέο προσοντολόγιο και τις ρυθμίσεις για τα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ο κ. Φίλης επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως η Ειδική Αγωγή αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο.
Αρχικά αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς που είναι προτεραιότητα του Υπουργείου και εφόσον έχει τελειώσει η αξιολόγηση δεσμέυτηκε πως οι πρώτοι διορισμοί θα γίνουν το Σεπτέμβρη του 2017, με ένα νέο σύστημα διορισμών διότι το παλιό κατέπεσε νομικά με απόφαση του ΣτΕ. Από το Νοέμβριο θα τεθεί σε διόλογο το θέμα για να αποφασιστεί πως αυτοί θα γίνουν. Σ’ αυτό το νέο σύστημα θα δοθεί βαρύτητα στην προϋπηρεσία και θα αναζητηθούν τρόποι για διορισμό και νέων πτυχιούχων που επιθυμούν να εργαστούν στην Ειδική Αγωγή.
Υποστήριξε την θέση των εκπροσώπων της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. πως η Ειδική Αγωγή απαιτεί σταθερότητα προσώπων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η στρατηγική του Υπουργείου.
Ο κ. Φίλης ανακοίνωσε πως φέτος θα γίνους 9100 προσλήψεις αναπληρωτών στην ΕΑΕ, αυξημένες κατά 1000 σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά και στόχος του Υπουργείου είναι αυτές να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ανέφερε την ίδρυση 500 νέων ΤΕ και κατηγόρησε όλους όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν την ηγεσία του Υπουργίου πως έχει στόχο την κατάργησή τους.
Αναφερόμενος στους ΠΕ61, ΠΕ71 ανέφερε πως οι 2000 απόφοιτοι των Τμημάτων Βόλου και ΠΑΜΑΚ δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των κενών και πως πρέπει να γίνει μια κλιμάκωση των προσόντων ώστε τα κενά να καλυφθούν και με επιμόρφωση θα μπορεί και ο «κλασσικός» δάσκαλος να αναλάβει τη διαφοροποιημένη διδασκαλία αλλά και οι ΠΕ61, ΠΕ71 να διδάσκουν στην τάξη της Γενκού σχολείου.
Στην ερώτηση αν προτίθεται να αποσύρει την τροπολογία ο κ. Φίλης ήταν κατηγορηματικός πως αυτό δεν θα γίνει υποστηρίζοντας πως όσος είναι ο αριθμός των διαφωνούντων με την τροπολογία άλλοι τόσοι συμφωνούν με την ψήφισή της, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Σε συζήτηση που ακολούθησε με τον σύμβουλο του Υπουργού για θέματα ΕΑΕ κ. Κασσιανό ειπώθηκε πως θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην τροπολογία λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα σχόλια της διαβούλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου