Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17





 ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

Διαβάζουμε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής θα ανακοινωθούν όλες πριν τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε στις 12 να έχουν γίνει και οι τοποθετήσεις στα σχολεία και στις δομές Ε.Α.Ε.


Λογικά οι προσλήψεις θα γίνουν από τους Οριστικούς Πίνακες, οι οποίοι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Όμως για τους αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), όπως όλα δείχνουν, δεν θα ισχύσουν τα ως άνω χρονοδιαγράμματα.


Κι αυτό γιατί ακόμα και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 να φτάσουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) οι Γνωμοδοτήσεις επί των συναφειών  μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και στο αντικείμενο απασχόλησης των μελών Ε.Ε.Π. από την επιτροπή του Ι.Ε.Π., θα χρειασθεί μια ημέρα τουλάχιστον να περασθούν τα μόρια των συναφειών στους Αξιολογικούς Πίνακες και ακολούθως αυτοί να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Π.Δ.Ε. και άλλες 3-4 ημέρες για τις ενστάσεις στον ΑΣΕΠ, οι οποίες καμία σχέση θα έχουν με τις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι λίγο έως πολύ έχουν ξεκαθαρισμένες καταστάσεις, εν αντιθέσει με τους πολλούς κλάδους του Ε.Ε.Π. με τις πολλαπλές ιδιαιτερότητες και προαπαιτούμενα.


Άλλες 10 με 15 ημέρες θα χρειασθεί ο ΑΣΕΠ λοιπόν για να ανταποκριθεί  με ασφάλεια και συνέπεια στα καθήκοντά του, όσον αφορά στην επεξεργασία των ενστάσεων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. Βάλτε και τις αργίες των 2 πρώτων Σαββατοκύριακων του Σεπτεμβρίου και  αναπληρωτές  Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα έχουμε στις δομές Ειδικής Αγωγής μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ίσως και τέλη Σεπτεμβρίου...Και πάλι καλά να λέμε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές...

Βέβαια να μην ξεχνάμε πως  υπάρχει στα υπόψιν και η παρακάτω νομοθετική πρόβλεψη:


NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4395 /2016 - ΦΕΚ Α 110-08.06.2016

Άρθρο τρίτο

Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού



1α) Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2016-2017, υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Επιπλέον, για το σχολικό έτος 2016- 2017 ο έλεγχος των ενστάσεων επί των ανωτέρω πινάκων υπόκειται στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.
β) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 3 του άρθρου 8 του N. 4210/2013 (Α΄254) και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες αναπληρωτών της περίπτωσης α΄.



 Δηλαδή ο νόμος δίδει τη δυνατότητα στο Υπουργείο Παιδείας να κάνει προσλήψεις αναπληρωτών και πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ.

Θα το επιχειρήσει το Υπουργείο όμως;  Θα διακινδυνεύσει με την πιθανή αναταραχή που θα φέρει η δικαίωση ενστάσεων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.;


Τέλος οι αρμόδιοι του Υπουργείου οφείλουν να μας πληροφορήσουν κάποια στιγμή και για τον αριθμό των πιστώσεων που θα διατεθούν για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π για το 2016-17.

Και μια απορία...Αν θελήσει ένας αναπληρωτής Ε.Ε.Π. να καταθέσει ένσταση επί της Γνωμοδότησης της επιτροπής Ι.Ε.Π. επί των συναφειών  μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και στο αντικείμενο απασχόλησης, θα την καταθέσει στον ΑΣΕΠ; 

Και αν ναι, ο ΑΣΕΠ δεν θα πρέπει να γνωρίζει με ποιά κριτήρια έκρινε η επιτροπή τις συνάφειες; Αλλά κι ο απλός λαός δεν θα πρέπει να γνωρίζει τα κριτήρια αυτά;

Βασίλης Βούγιας

23/8/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου