Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. & ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΤΧ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ε.Π. - ΤΟΝ ΑΣΕΠ - ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17


Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας:

·         Η Απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η Εγκύκλιος πρόσληψης Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2016-17 θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και αμέσως μετά η Εγκύκλιος με σύντομες διαδικασίες θα πάρει Φ.Ε.Κ., ώστε έως το τέλος Ιουλίου να μπορέσουν να γίνουν και οι αιτήσεις των υποψηφίων Αναπληρωτών στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.
·         Αυτή τη στιγμή ο ΑΣΕΠ, ο οποίος ως γνωστόν θα αναλάβει την εκδίκαση των ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., τελειώνει με τις παρατηρήσεις του επί της Εγκυκλίου. Σύμφωνα με αυτές τις παρατηρήσεις θα ζητείται στην φετινή Εγκύκλιο η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος από τις ειδικότητες του Ε.Ε.Π. στις οποίες προβλέπεται, θα υπάρξει Ενιαίος Πίνακας στους Λογοθεραπευτές ΠΕ21 και ΠΕ26(βλέπε: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/21-26.html )και θα υπάρξουν και κάποιες άλλες αλλαγές στα τυπικά προσόντα κάποιων ειδικοτήτων για τις οποίες αναμένεται η τελική κρίση του ΑΣΕΠ.
·         Για να διασφαλιστεί η ταχεία και στο ίδιο χρονικό σημείο έκδοση των Προσωρινών Πινάκων από τις 13 Π.Δ.Ε., το Υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, καθώς και να δημιουργήσει και να αποστείλει στις Π.Δ.Ε. κοινή φόρμα excel για τη σύνταξη των Πινάκων απ αυτές .
·         Όσον αφορά στην εξέταση της συνάφειας των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή  του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), θα αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. κι ας είχαν αυτοί κριθεί από τα οικεία Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Το Ι.Ε.Π. μάλιστα προσανατολίζεται στο να αποστείλει στις 13 Π.Δ.Ε. κοινό πρόγραμμα καταγραφής των τίτλων, ώστε ν αποστέλλονται ομαδοποιημένοι στην Επιτροπή για να συντομευθεί το χρονικό διάστημα των αποφάσεων του επί της συνάφειας.
·         Τέλος αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για τις δομές Ε.Α.Ε. για το 2016-17, αυτός θα είναι ίδιος με τον περσινό, χωρίς να έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα η επί μέρους κατανομή των πιστώσεων.

Αυτές είναι οι ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα, σχετικά με την Ε.Α.Ε., του Υπουργείου Παιδείας αυτή τη στιγμή.  

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

12/7/2016

9 σχόλια:

  1. Δηλαδη κυρια Βουγια οι περιφερειες που ειχαν θεμα περυσι με τις πιστωσεις θα εχουν και φετος σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως τακτοποιείται το θέμα αυτό.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως ειμαστε και εμεις που δεν ξερουμε τι να κανουμε.Να αλλαξουμε περιφερεια?Να μεινουμε και να περιμενουμεταν μας καλεσουν απο καποια αλλη(οπως εγινε φετος)?Περυσι ελεγαν πως αυτο με τις λιγες πιστωσεις θα ισχ υει ως το 2020 τουλαχιστον.Ευχαριστουμε για την ενημερωση σας και αν υπαρχει κατι νεοτερο πριν απο τις αιτησεις ενημερωστε μας σας παρακαλω!Ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την ενημέρωση που μας παρέχετε.Είμαι νέος στο χώρο και ψάχνω πληροφορίες ( ενδιαφέρον για θέση σχολικού νοσηλευτή).Είδα πως βγήκε χτες μόλις προκήρυξη για αναπληρωτές η οποία στο πεδίο 18.10 αναφέρεται σε νοσηλευτικό προσωπικό.τι διαφορά έχει αυτη η προκήρυξη απο αυτή του ειδικου εκαιδευτικού προσωπικου που αναμένουμε εντος των ημερων( πε25 για νοσηλευτες)? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΠΕ25 είναι για σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής υποστηρικτικό προσωπικό, αλλά και ως συνοδοί μαθητών γενικών σχολείων. Τώρα οι 18.10 πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί νοσηλευτές που διδάσκουν νοσηλευτική ή κάτι τέτοιο, στα γενικά σχολεία

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ! Δηλαδή δεν χάνουμε να δοκιμάσουμε και στα δυο αυτά πεδία..
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας. Μήπως γνωρίζετε εάν οι μεταπτυχιακοί τίτλοι στη Σχολική Ψυχολογία, οι οποίοι έχουν πάρει συνάφεια από τα ΠΥΣΕΕΠ, θα εξεταστούν από το ΙΕΠ σύμφωνα με τα ίδια ακριβώς κριτήρια σε σχέση με τους καινούργιους; Θα ακολουθηθεί δηλαδή η ίδια διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι (ανεργος) δασκαλος ΠΕ70 και θελω να υποβαλω αιτηση για τον κλαδο δασκαλων ειδικης αγωγης ΠΕ70.50 λογω μεταπτυχιακου ειδικης αγωγης απο St.Kliment Ohridski (Σοφια-Βουλγαρια). Εχω ολα τα απαραιτητα εγγραφα εκτος του Οδηγου Σπουδων τον οποιο δεν μπορω να λαβω απο τη σχολη γιατι οι υπαλληλοι της λειπουν με αδεια και απο οσο γνωριζω κανεις αλλος αποφοιτος του συγκεκριμενου προγραμματος και Πανεπιστημιου δεν τον εχει στα χερια του για να τον καταθεσει. Αλλα και οι περισσοτερες Αβαθμιες και Ββαθμιες δεν το ζητουν. Τελικα, τι να κανω; Να καταθεσω τα εγγραφα που εχω και αν μου το ζητησει το ΙΕΠ εκ των υστερων να καταθεσω/αποστειλω και το ΑΠΣ(αν το λαβω); Ρωταω γιατι δε θελω να κανω την αιτηση ειδικης αγωγης και υστερα να με βγαλει απο τους πινακες το ΙΕΠ λογω ελλιπη φακελου.
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή