Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Π.ΣΥ.Δ.



1ον) Σύμφωνα με πληροφορίες, από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και μετά τις αντιδράσεις μας όσον αφορά στο θέμα των προσλήψεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) από τα Κοινωφελή Προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται οι προσλήψεις από εκεί να μην είναι εκτεταμένες και να μην καλύπτουν θέσεις στις οποίες προσλαμβάνονται αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας. Να τηρηθεί δηλαδή η ουσία των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία έχει να κάνει με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από τους απασχολούμενους σ αυτά.
Σ εμάς βεβαίως δεν χωρά εφησυχασμός και θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το μείζον αυτό θέμα, σημειώνοντας επιπροσθέτως πως χθες ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) με έγγραφό του τον ακριβή αριθμό των προσληφέντων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. από Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Ο.Α.Ε.Δ. , όπως και τον αριθμό ιδιωτών Συνοδών Ε.Β.Π.

2ον) Όσον αφορά στους αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για φέτος να εγγραφούν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα https://opsyd.sch.gr, ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του, για να  υποβληθούν οι αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.). Οι αιτήσεις θα υποβληθούν και φέτος, κατά περίπτωση, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.

Βασίλης Βούγιας
8/6/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου