Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17



 
Σχετικά με την αναμενόμενη νέα Εγκύκλιο « Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2016-2017», η οποία θα εκδοθεί και φέτος  από  την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και συνεκτιμώντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρσι με την αντίστοιχη Εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2015-2016, επισημαίνουμε τα εξής:

Στην παράγραφο της περσινής Εγκυκλίου για το 2015-16:

"...Για τους κλάδους ΠΕ 21, ΠΕ 26, ΠΕ 22, ΠΕ 24,ΠΕ 25,ΠΕ 28, ΠΕ 29, ΠΕ 30, ΠΕ 31,ΠΕ 35 και ΠΕ 36. του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α. Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
β. Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στον κλάδο τους, με συνάφεια στην ΕΑΕ έξι (6) μονάδες.
γ. Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με συνάφεια στην ΕΑΕ τρεις (3) μονάδες.
δ. Είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στον κλάδο τους με συνάφεια στην ΕΑΕ τέσσερις (4) μονάδες.
ε. Είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών με συνάφεια στην ΕΑΕ δύο (2) μονάδες.
στ. Σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΕ, που θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2014, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων μοριοδοτούνται με μισή (0,5) μονάδα...."

πρέπει να προστεθεί πρόβλεψη κάποιας μοριοδότησης και για τους κατόχους τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στον κλάδο τους και όσον αφορά στο στ) θα πρέπει ή να προβλέπεται μοριοδότηση των Σεμιναρίων αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΕ, που θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2016 ή να καταργηθεί η μοριοδότηση αυτών των Σεμιναρίων εντελώς.

Για όποιες άλλες παρατηρήσεις οι συνάδελφοι μπορούν να αποστέλλουν mail στο mailto:seepeastella@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ « Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2015-2016»



 Βασίλης Βούγιας
9/6/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου