Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κου Ν.Φίλη στο Ι.Ε.Π.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στις 26-05-2016 το Ι.Ε.Π. επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης. Η παρουσία του κ. Υπουργού σκοπό είχε να αναδείξει το Ι.Ε.Π. ως φορέα που συμμετέχει ενεργά και καθοριστικά στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό καθώς και τη σημασία των πρόσφατων αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του Ινστιτούτου, οι οποίες ανταποκρίνονται σε μία νέα φιλοσοφία η οποία προάγει τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Ο κ. Υπουργός είχε αρχικά μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και τα μέλη του Δ.Σ. Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σχετικά με την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών, την αναδιοργάνωση του Ινστιτούτου, τις άμεσες παρεμβάσεις που προτείνονται για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία των σχολείων,
                Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός απευθύνθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο σύνολο των μελών του Ι.Ε.Π. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Υπουργός, ενώπιον τόσο του διοικητικού όσο και του επιστημονικού προσωπικού, αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων: πρώτιστα, στο ρόλο του Ι.Ε.Π. ως φορέα που γνωμοδοτεί αλλά και σχεδιάζει προς χάριν της εκπαίδευσης, στο Διάλογο για την εκπαίδευση (έγινε αναφορά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο πόρισμά της στο οποίο συνέβαλαν ουσιαστικά πολλά μέλη του Ι.Ε.Π. αλλά και στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία), στην ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης στο χώρο της Παιδείας, στην πρόθεση του ΥΠΠΕΘ, στην οποία καθοριστική θα είναι η συμβολή του Ι.Ε.Π., για τον επανασχεδιασμό μιας σειράς μαθημάτων. Σαφής ήταν η δήλωση του κ. Υπουργού για τη σημασία που έχει η Παιδεία στην προσπάθεια της χώρας να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης (μια Παιδεία που δε θα έχει ωφελιμιστικό χαρακτήρα αλλά θα αποτελεί ουσιαστική πνευματική σκευή για τους κατόχους της). Έπειτα, ακολούθησε διάλογος ανάμεσα στον κ. Υπουργό και στα μέλη του Ι.Ε.Π. καθώς αυτά διατύπωσαν ερωτήματα για θέματα που άπτονται ευρύτερα του εκπαιδευτικού χώρου και ειδικότερα της λειτουργίας του Ι.Ε.Π.
Τέλος, ο κ. Υπουργός παρέστη στην αρχή της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου