Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 
Εύλογες απορίες δημιουργεί η βιασύνη του ΥΠΠΕΘ να περάσει τροπολογία σχετικά με την Ειδική Αγωγή εντός του Παράλληλου Προγράμματος, χωρίς την απαραίτητη διαδικασία του διαλόγου και της επεξεργασίας προτάσεων. Ο προβληματισμός μας ενισχύεται από το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης, όσο και οι αρμόδιοι σύμβουλοί του, έχουν προαναγγείλει την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για την Ειδική Εκπαίδευση, μετά από διαβούλευση και επεξεργασία προτάσεων των εμπλεκομένων φορέων. Συνεπώς, δεν γίνεται αντιληπτό το επείγον του θέματος.

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο ψηφισθέν νομοσχέδιο, δεν συμπεριλήφθηκαν τροπολογίες με προτάσεις που είχε εγκαίρως καταθέσει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αναφορικά με θέματα ΕΕΠ και ΕΒΠ, που ρυθμίζουν ανισότητες και στρεβλώσεις, διευκολύνοντας την λειτουργία της ειδικής αγωγής και δεν περιλαμβάνουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.  

Αναμένουμε από το Υπουργείο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να εμπλακεί σε ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς που έχουν άμεση επαφή με τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις επεξεργασμένες προτάσεις, τη γνώση και την εμπειρία του κλάδου μας. Επιθυμούμε να γίνουμε μέρος της λύσης και της προοπτικής για την ειδική εκπαίδευση, χωρίς όμως να δεχτούμε οποιαδήποτε έκπτωση  των δικαιωμάτων μας, καθώς και των δικαιωμάτων των ωφελούμενων από την δημόσια ειδική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου