Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 25-2-2016,  σύσκεψη της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Πλαισίου Μεταθέσεων και Διορισμών, στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία είχε κληθεί να συμμετέχει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, δια των ορισθέντων εκπροσώπων της, Δ. Αρβανίτη, αιρετού του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής και της Χρύσας Αναστασοπούλου, Υπεύθυνης Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στο Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και εκπροσώπου των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ.
Το θέμα της Επιτροπής ήταν οι υπηρεσιακές μεταβολές του ΕΕΠ και ΕΒΠ αποκλειστικά και ιδιαίτερα οι αποσπάσεις, για τις οποίες υπήρξε γραπτή εισήγηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής για την εφαρμογή μοριοδότησης ανάλογης με αυτής των μεταθέσεων.
Όσον αφορά τις μεταθέσεις αναφέρθηκε ότι δεν χρειάζονται αλλαγές αφού όπως ειπώθηκε "το σύστημα μεταθέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο".
Αμέσως μετά την αρχική εισήγηση, δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους μας και ο Δ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην έντονη διαμαρτυρία μας για την μη τακτική συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην επιτροπή, κατέθεσε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και ζήτησε να κληθούμε σε επόμενη συνάντηση που αυτές θα συζητηθούν. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν άμεσα διορισμοί στον χώρο της ειδικής αγωγής με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία.
Όσον αφορά το αντικείμενο της συνεδρίασης, επιφυλασσόμαστε να πάρουμε θέση για το θέμα των αποσπάσεων αφού μελετήσουμε την σχετική εισήγηση.
Κατόπιν πήρε το λόγο και η συνάδελφος Χ. Αναστασοπούλου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του συντονιστικού των αναπληρωτών για την διαδικασία των διορισμών.
Με αφορμή την τοποθέτηση μας για τους διορισμούς, έγινε συζήτηση για το θέμα της προϋπηρεσίας σαν βασικό κριτήριο. Ζητήσαμε να αποδείξει το υπουργείο ότι έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνοντας αν χρειαστεί και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Επίσης, ζητήσαμε από τη Δ/ντρια ΕΑ, κα Ντ. Αστέρη, να μας ενημερώνει για τις προτάσεις της διεύθυνσης για θέματα του ΕΕΠ και ΕΒΠ και να προτείνει άμεσα την έναρξη διαδικασιών για την διενέργεια διαγωνισμού για διορισμούς στην ΕΑ.
Τέλος, ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, κ. Τ. Κατσαρός, δεσμεύτηκε ότι πριν την όποια απόφαση για την διαδικασία των διορισμών, ο υπουργός θα καλέσει τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ενώ μας υποσχέθηκε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συμμετέχει στην Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νόμο για την Ειδική Αγωγή.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, Χ. Αναστασοπούλου και Δ. Αρβανίτη που εκπροσώπησαν επάξια και δυναμικά την Ομοσπονδία και το Δ. Αρβανίτη για την ενδελεχή ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου