Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΤΩΝ… «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!!




Πύργος, 27 Ιανουαρίου 2016

Το «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΤΩΝ… «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!!    

       Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Για δεύτερη φορά συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου(!!!) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου κατά πλειοψηφία, και όχι ομόφωνα.

1) Γιατί έπρεπε να περάσουν τρεις (3) και πλέον μήνες μετά από τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ής Οκτωβρίου 2015 για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. στο Σύλλογο, προκειμένου αυτός να συγκροτηθεί σε σώμα;
2) Γιατί το νέο Δ. Σ. συγκροτήθηκε κατά πλειοψηφία και όχι  ομόφωνα;
      Επειδή ουδέποτε κρυφτήκαμε πίσω από το δάκτυλό μας – και ούτε πρόκειται να το πράξουμε και στο μέλλον-, γι’ αυτήν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη καθυστέρηση συγκρότησης του νέου Δ. Σ. θεωρούμε ως αποκλειστικά υπεύθυνες τις παρατάξεις του «Δημοκρατικού Μετώπου Εκπαιδευτικών» και του  ΠΑΜΕ, οι οποίες, ως πλειοψηφούσα η πρώτη και ως μειοψηφούσα η τέταρτη, συνέπραξαν από την πρώτη στιγμή, αλλά μόνο στο θέμα της εκλογής του Προέδρου.
      Τη στιγμή που, ως πλειοψηφία πλέον στο επταμελές Δ. Σ. (3 αιρετοί του Δημοκρατικού Μετώπου + 1 του ΠΑΜΕ), είχαν κάθε δυνατότητα να προχωρήσουν στην κατανομή των θέσεων στο νέο Δ. Σ. δεν έπραξαν τίποτα. 
      Για τρεις μήνες (!!!), το Δ. Σ., στην ουσία, υπολειτουργούσε και τα θέματα προς συζήτηση και επίλυση «έτρεχαν». Έπρεπε να περάσουν τρεις (3) ολόκληροι μήνες, προκειμένου οι  παράταιρα συμπράξαντες παρατάξεις του Δημοκρατικού Μετώπου και του ΠΑΜΕ να ανακαλύψουν ότι η κατάσταση πλέον είχε φτάσει στο απροχώρητο και ότι έπρεπε, πλέον, να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ. Σ., μέσα σε πνεύμα «συναίνεσης» και «αντιπροσωπευτικότητας». Όλως περιέργως, η πρόταση  αυτή  βρήκε ευήκοα ώτα στα αιρετά μέλη της (κάθετα αρνητικής μέχρι τότε) Ανεξάρτητης Παρέμβασης, η οποία, με το πρόσχημα της απροθυμίας των μελών του Δημοκρατικού Μετώπου και του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν στη συγκρότηση του νέου Δ. Σ., έσπευσαν με ιδιαίτερη προθυμία να καλύψουν τη θέση του Αντιπροέδρου, "ανταποδίδοντας" έτσι τη στήριξη που η πλειοψηφούσα παράταξη τους παρείχε στις εκλογές του 2014.. Μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, υπέρμαχοι της αξιολόγησης, πολέμιοι της αξιολόγησης, σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια, σε ένα ακατανόητο συνονθύλευμα. Οι μάσκες, όπως αντιλαμβάνεστε, έπεσαν!!!   
      Αυτοί που έλεγαν πάντα πως το Δ.Σ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συγκρότηση έσπευσαν να λάβουν θέση. Έσπευσαν να συμφωνήσουν με τους συντρόφους τους σε ένα πράγματι ιδιότυπο σύμφωνο συμβίωσης χωρίς πλαίσιο συνεργασίας.
      Η παράταξή μας, πιστή στις αρχές και τις αξίες των δεκάδων συναδέλφων που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να συμπράξει σε ιδεολογικά αφύσικες «συνεργασίες», αρνήθηκε να συνεργαστεί με κυβερνητικούς συνδικαλιστές νεομνημονιακούς και παλαιομνημονιακούς, με υπέρμαχους της κατάπτυστης αξιολόγησης – «χειραγώγησης», για τη μη εφαρμογή της οποίας η παράταξή μας πρωτοστάτησε στους νικηφόρους αγώνες του κλάδου, αρνήθηκε να συνεργαστεί με όσους άλλα λένε και άλλα πράττουν (βλέπετε  ΠΑΜΕ).
      Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε δημόσια τη μία και αξιόπιστη πρότασή μας να ηγηθούμε της προσπάθειας να έχουμε έναν δυναμικό σύλλογο με παρεμβάσεις. Για εμάς δεν έχουν σημασία οι θέσεις αλλά η ουσία. Και η ουσία είναι πως δεν διαθέτουμε ένα ζωντανό σύλλογο, αλλά ένα σύλλογο - σφραγίδα για καφέ και εκδρομές. Εμείς, δεν έχουμε εντολή από τους ψηφοφόρους μας να συναινέσουμε σε καμία  «αντιπροσωπευτική»  πρόταση χωρίς προοπτική.
      Ευχόμενοι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ στα μέλη του Δ. Σ., σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως ξεκινήσαμε να κάνουμε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, θέτοντας σημαντικά ζητήματα τα οποία δεν έτυχαν της προσοχής των μελών της πλειοψηφίας, διότι ήταν αντίθετα στην κομματική τους γραμμή. Θα το επαναλάβουμε για μια φορά ακόμα: ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΧΝΗ- ΦΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ, ΠΥΣΠΕ, κα), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (Δ.Ο.Ε., κα). Ήδη, βρισκόμαστε στο κέντρο ενός καταστροφικού μνημονιακού «τυφώνα» (ασφαλιστικό, φορολογικό, αξιολόγηση, κα). Νέοι αγώνες βρίσκονται μπροστά μας. Αγώνες, που απαιτούν εκ μέρους μας σταθερή πορεία, ξεκάθαρες θέσεις, δυναμικές προτάσεις. Από αυτή μας την πορεία, δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε, δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας…

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου
Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετός αντιπρόσωπος της παράταξης στη Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε.
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Αιρετό μέλος  της παράταξης
στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου