Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 28/1/2016



              

           Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, συνάντηση των αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια με την Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κα Ντορέττα Αστέρη, αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και συμβούλους του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη. 

             Στην Διευθύντρια Ε.Α.Ε. εκφράστηκε η επιθυμία των αιρετών για γόνιμη συνεργασία, όσον αφορά στα θέματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού(Ε.Ε.Π.), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), αλλά και στα θέματα Ειδικής Αγωγής εν γένει. Επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα της συμμετοχής εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε οποιαδήποτε ομάδα εργασίας συσταθεί με σκοπό να μελετήσει και να καταθέσει προτάσεις για πιθανή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Ε.Α.Ε.

Οι αιρετοί αφού ανέφεραν στην Διευθύντρια Ε.Α.Ε. τους έως τώρα προβληματισμούς τους σχετικά με ορισμένες  δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν από τη συμμετοχή τους στην επιτροπή για την αναμόρφωση του πλαισίου των μεταθέσεων και διορισμών στην εκπαίδευση, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις συνεδριάσεις και την εξέταση θεμάτων του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), εξέφρασαν την διάθεσή τους για στήριξη των προσπαθειών της Διεύθυνσης προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του χώρου. 

Αυτή βεβαίως η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει πως για τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. δεν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγκαθίδρυση και διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης του Ε.Ε.Π μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ισότιμη μεταχείριση που έχει να κάνει με την υπηρεσιακή του κατάσταση και εξέλιξη, το  μισθολόγιό του, το ωράριο εργασίας, τον τρόπο πρόσληψης, την επιμόρφωση, τις μετατάξεις, τους σύμβουλους ειδικοτήτων κ.λπ. 

Και αναμφίβολα η διάθεσή μας για συνεργασίες, για συναντιλήψεις και συναποφάσεις είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την προοπτική της αναβάθμισης του ρόλου του προσωπικού όλων των κλάδων που είναι ενταγμένοι στην εκπαίδευση, διευρύνοντας το πεδίο παροχής εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, χωρίς διαχωρισμούς, κλαδικές προμετωπίδες και μικροσυντεχνιακές αντιλήψεις.

Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) που ασκεί το εκπαιδευτικό του λειτούργημα  στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το 1987, δεν ζητά τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων των κλάδων του και προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για την αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια που οφείλουμε να έχουμε ως επαγγελματίες στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έχουμε παλέψει, παλεύουμε και θα παλεύουμε.

Μετά το πέρας των επαφών με τους παράγοντες του Υπουργείου έγινε συνάντηση των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε ενδελεχώς η διαμορφωθείσα κατάσταση και αποφασίστηκε η από κοινού δράση μας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμών των συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Β.Π., οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω Π.Ε.Π., από το Υπουργείο πληροφορηθήκαμε πως το πρόβλημα εστιάζεται στις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, οι οποίες δεν έχουν πιστώσει το λογαριασμό του Υπουργείου με τα αναλογούντα ποσά, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών. Από την πλευρά του το Υπουργείο έχει προβεί σε ενέργειες για το επίμαχο θέμα και αυτό αποφασίστηκε να κάνει και η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., μιας και τίθεται σοβαρότατο ζήτημα επιβίωσης για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι.

              Επίσης, το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. θα συνεδριάσει όταν κάποια στιγμή ανασυγκροτηθεί, καθόσον κάποιοι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν τωρινά μέλη του δεν επιλέχθηκαν στις πρόσφατες κρίσεις ως Διευθυντές Εκπαίδευσης.

              Τέλος, εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας με την οποία θα ζητούνται προτάσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ιδρύσεις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμημάτων Ένταξης.

Βασίλης Βούγιας
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) 





1 σχόλιο:

  1. Όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμών των αναπληρωτών Ε.Β.Π σαφώς και τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης και οι υπέυθυνοι δεν έχουν δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση..Αόριστη η ημερομηνία πληρωμής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή