Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στην Ενισχυτική Διδασκαλία


«Τρέχουν» οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια της χώρας. Ήδη ολοκληρώθηκε η  υποβολή των αιτήσεων από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών ενώ στάλθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία σε εξαιρετικές περιπτώσεις των ολιγομελών τμημάτων. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:
1. Σε περίπτωση που υπάρχει αίτημα για λειτουργία τμήματος μαθήματος με πέντε (5) έως και εννέα (9) μαθητές τότε απαιτείται τεκμηριωμένη εισήγηση της οικείας Συντονιστικής Ομάδας Δομών Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Ο.Δ.Α.Ε.) προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για την τελική απόφαση.
2. Σε περίπτωση που υπάρχει αίτημα για λειτουργία τμήματος μαθήματος με τρεις (3) έως και τέσσερις (4) μαθητές απαιτείτε τεκμηριωμένη εισήγηση της Συντονιστικής Ομάδας Δομών Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Ο.Δ.Α.Ε.) προς την Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης, Ελέγχου και Συντονισμού της πράξης (Κ.Ε.Π.Ε.Σ.) και τελική απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΥΠ.Π.Ε.Θ.
3. Δεν προβλέπεται λειτουργία τμήματος μαθήματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας με έναν (1) ή δύο (2) μαθητές.
Το έγγραφο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου