Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Χιλιάδες ακόμη τα κενά στα σχολεία

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2015

Με την από 19 Οκτωβρίου 2015 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με θέμα «Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία» θέσαμε στον Υπουργό Παιδείας 4 ερωτήματα σχετικά με τη δυσχερέστατη κατάσταση των σχολείων μας, λόγω των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών, και του τρόπου αντιμετώπισής της, αιτούμενοι συγχρόνως την αναλυτική κατάθεση όλων των συναφών εγγράφων. Θίξαμε επίσης τα ζητήματα της αναζήτησης ευθυνών και ρωτήσαμε εάν υπάρχει  σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για να μην αντιμετωπίσουμε και του χρόνου τα ίδια ζητήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας με την από 18-11-2015 απάντηση επέλεξε να απαντήσει ανακριβώς, με προχειρότητα και ελλιπή στοιχεία σε μερικά μόνο από τα ερωτήματά μας. Έτσι, στην απάντηση αυτή κατ’ αρχάς προδήλως ανακριβώς αναφέρεται ότι η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ξεκίνησε έγκαιρα και επίσης ανακριβώς υπονοείται ότι για όλα δήθεν φταίνε οι «κακοί» υποψήφιοι αναπληρωτές που προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για προβλήματα της διαδικασίας. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ομολογείται ότι τα κενά υπερβαίνουν τα 4.000. Δεν δίδεται σαφής εικόνα για τις διαστάσεις του προβλήματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, για την αντιμετώπιση των χιλιάδων ελλείψεων κατά το τρέχον έτος, η μόνη δέσμευση του Υπουργείου αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών.

H ομολογία των χιλιάδων κενών, οι παραλείψεις ως προς την παροχή στοιχείων, αλλά και τα αναπάντητα ερωτήματά μας μάς υποχρεώνουν να επαναφέρουμε ορισμένα από αυτά, στα οποία ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει:

  1. Ποια συγκεκριμένα σχολεία υπολειτουργούν σήμερα σε όλη την επικράτεια από έλλειψη εκπαιδευτικών;
  2. Ποια είναι ειδικότερα η κατάσταση των ολοήμερων σχολείων;
  3. Ποιος ευθύνεται για τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας;
  4. Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα, πλην της πρόσληψης αναπληρωτών; Ποια διορθωτικά διαρθρωτικά μέτρα θα ληφθούν;
  5. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για την επόμενη σχολική χρονιά;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου