Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αναπληρώτριες με παιδία ηλικίας έως δυο ετών και μειωμένο ωράριο...Τι ορίζουν εγκύκλιοι του Υπουργείου





Μειωμένο ωράριο κατά δυο ώρες δικαιούνται μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί λόγω ανατροφής παιδιού ηλικίας έως και δυο ετών. Έτσι αν ένας εκπαιδευτικός έχει 23 ώρες το ωράριό του διαμορφώνεται στις 21 ώρες. Τα παραπάνω προβλέπονται από την εγκύκλιο 11666/Δ2/22-10-2003 που μεταξύ των άλλων αναφέρει: Στις μητέρες προσωρινές αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και εκκλησιαστικής εκπαίδευσης χορηγείται μειωμένο διδακτικό ωράριο.
 Η μείωση θα ισχύει από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον αυτό βρίσκεται σε ζωή και δεν θα είναι μεγαλύτερη των δύο ωρών εβδομαδιαίως για τα δύο πρώτα ημερολογιακά έτη (άρθρο 13 παρ. 45 περ. γ σε συνδυασμό με το άρθρο 30 παρ. 14 του ν. 2083/92
Τα ίδια περίπου επαναλαμβάνονται και στην τελευταία εγκύκλιο που ορίζει ότι μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός πλήρους και μειωμένου ωραρίου που έχει παιδί ηλικίας έως δυο ετών έχει δικαίωμα χρήσης μειωμένου ωραρίου κατά δυο ώρες την εβδομάδας από το διδακτικό ωράριο που αναφέρεται στη σύμβασή της και απαλλαγή από τις πρόσθετες υπηρεσίες της παρ.8 του αρθ.13 του Ν.1566/1985.


 Καλόγηρος Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου