Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

854 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. ΗΤΑΝ για το Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π....Κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πια...



Μετά από επικοινωνία που είχαμε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορηθήκαμε πως αναμένεται η Υπουργική Απόφαση με την κατανομή των 4.000 πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.).
 Την ώρα αυτή γίνονται διαβουλεύσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και καταβάλλεται, όπως μας τόνισαν, κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά πλαίσια του Π.Δ.Ε. και των μεγάλων αναγκών στη γενική εκπαίδευση να εξασφαλισθεί ένας αριθμός πιστώσεων και για την Ειδική Αγωγή(προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π) που θα αφορούν στη στελέχωση των δομών των 4 Περιφερειών που έχουν προβλήματα με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ(Αττική - Δυτική Μακεδονία - Νότιο Αιγαίο - Στερεά Ελλάδα).
  Αυτό κατά την ταπεινή μας γνώμη σημαίνει πως, κατά τα φαινόμενα, τα νούμερα που ακούστηκαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση φορέων Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας δεν θα ισχύσουν τελικά.
Για την ιστορία χθές ακούσαμε πως 854 πιστώσεις από τις 4.000 του Π.Δ.Ε.  θα αφορούσαν
στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.(614) και Ε.Β.Π.(240) των 4 Περιφερειών-Αττική, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα-οι οποίες δεν έχουν λαμβάνειν από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Αλλά σήμερα ξημέρωσε μια αλλη μέρα και αύριο θα ξημερώσει μια άλλη...το μόνο βέβαιο.

Βασίλης Βούγιας 
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου