Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16...(5-10-2015)




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16...(5-10-2015)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σήμερα και κινούμενοι ως είθισται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, στο οποίο ότι ισχύει σήμερα μπορεί να μην ισχύει αύριο, θα προσπαθήσουμε  να βάλουμε σε μια σειρά τα των προσλήψεων αναπληρωτών για τις δομές Ειδικής Αγωγής.

·         Από αύριο πιθανά να έχουμε οριστικούς πίνακες για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και ακολούθως θα γίνουν προσλήψεις (και από ΕΣΠΑ και οι 350 του Π.Δ.Ε. για τις 4 Περιφέρειες εκτός ΕΣΠΑ) αναπληρωτών για στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. επισημαίνουμε τα εξής:

·         Για στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. έχει ορισθεί η Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015. Αυτό το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει ως βάση τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ., οπότε ο κύριος όγκος των προσλήψεων θα κατευθυνθεί εκεί αναγκαστικά, πλην όμως για να μπορέσουν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. να λειτουργήσουν θα χρειασθεί να μεριμνήσει κάποιος από το Υπουργείο να υπενθυμίσει στις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας πως αφού γίνει τοποθέτηση του προσωπικού στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ μπορεί ένα μέρος αυτού να διατεθεί και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ακριβώς όπως συνέβη και πέρσι.

·         Για στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. η ανάληψη υπηρεσίας μπορεί να γίνει και νωρίτερα, όμως πρέπει να δούμε, αν αυτό συμβεί, το ενδεχόμενο να έχουμε για μια ακόμη φορά την καταστρατήγηση των αξιολογικών πινάκων αφού οι προσλήψεις θα γίνουν κατά κύματα με διαφορά ολίγων ημερών και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κινητικότητα μεταξύ των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ δεν θα μπορεί να γίνει βελτίωση θέσης.

·         Το Υπουργείο έχει ειδοποιήσει όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας να αναρτήσουν το συντομότερο δυνατό τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

·         Οι 350 πιστώσεις του Π.Δ.Ε. για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. που θα κατευθυνθούν στις 4 Περιφέρειες(Αττική, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα) με το παραπάνω σκεπτικό θα πρέπει να δοθούν μαζί με τις όποιες  πιστώσεις ΕΣΠΑ για την ορθολογικότερη διαχείριση των αξιολογικών πινάκων. Επίσης θα πρέπει να γίνει  βέλτιστη και δίκαιη κατανομή πιστώσεων στις 4 αυτές Περιφέρειες.(Δείτε τις περσινές προσλήψεις στις 4 Περιφέρειες-http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/10/2014-15-4.html-)

·         Η μετατροπή ωρομισθίων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε πλήρους ωραρίου, ώστε να μπορέσουν να στελεχώσουν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. όπως συνέβη πέρσι δεν μπορεί να γίνει φέτος λόγω του ότι κρίθηκε μη επιλέξιμη αυτή η ενέργεια από το ΕΣΠΑ.  Έτσι καθίσταται απολύτως αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει δι άλλου τρόπου ώστε να στελεχωθούν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, ώστε να μπορέσουν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν οι διεπιστημονικές ομάδες τους.

·         Εκτός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας(φωτεινή εξαίρεση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης), όλες οι άλλες δεν έχουν προβεί σε ενέργειες έγκρισης του Προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά στους Συνοδούς Ε.Β.Π. και στους Σχολικούς Νοσηλευτές για τα Γενικά Σχολεία και μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορούν να γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας προσλήψεις αυτού του προσωπικού. Πάντως έφυγε επιστολή του Υπουργείου παιδείας προς τις Περιφέρειες της χώρας που τις καλεί να εκδώσουν το εν λόγω έγγραφο.

·         Ο μεγαλύτερος όγκος των προσλήψεων θα πρέπει να γίνει σε μια φάση και να κρατηθεί ένας μικρός αριθμός πιστώσεων για λίγο αργότερα σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών.

·         Η κατ εξοχήν αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής εξακολουθεί να παραμένει ακέφαλη και η δικαστική απόφαση επανόδου του Διευθυντού κου Κ. Λολίτσα δεν φαίνεται να εφαρμόζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στη διεκπεραίωση όλων των παραπάνω σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών στις δομές ειδικής Αγωγής της χώρας.

Αυτά για σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015. 

Από αύριο βλέπουμε...

Υπομονή και κουράγιο.

Βασίλης Βούγιας
5/10/2015

Υ.Γ1: ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΑΠΟ ΤΑ 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ...ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/10/3.html

Υ.Γ2: Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ Π.Δ.Ε - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/10/2000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου