Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: "...O υπουργός υποσχέθηκε ότι τελικά οι διορισμοί αναπληρωτών θα γίνουν αναλογικά σε διδακτικό προσωπικό, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π...."


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Σήμερα έγινε η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση στην Ε.Α.Ε.
Η ηγεσία του Υπουργείου δέχτηκε όλους τους παρευρισκόμενους που ήταν παρόντες και εκπροσωπούν τους φορείς που εμπλέκονται με την Ε.Α.Ε., μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
    Δόθηκε η δυνατότητα και έγιναν ομιλίες παρόντος του Υπουργού, της Αν.Υπουργού, του κ.Ζέρβα και του κ.Κατσαρού. Από τις τοποθετήσεις έγινε σαφής η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης των μαθητών με ε.ε.α.
    Στο τέλος μίλησε ο Υπουργός ο οποίος είπε ότι από το Π.Δ.Ε. και τις 4000 πιστώσεις θα δοθούν όπως είπε στην χτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ οι 850 περίπου για ΕΒΠ και ΕΕΠ ενώ τη στιμγή αυτή δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες για τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι παριστάμενοι Διευθυντές Ειδικών Σχολείων εξήγησαν στον Υπουργό ότι είναι άλλο το ΕΕΠ - ΕΒΠ και άλλο είναι το Διδακτικό Προσωπικό και δεν εμπεριέχεται το διδακτικό προσωπικό μέσα στο ΕΕΠ ώστε να αποσαφηνιστεί αφού όλοι είναι εκπαιδευτικοί και γίνεται συχνά σύγχυση και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τελικά οι διορισμοί αναπληρωτών θα γίνουν αναλογικά σε διδακτικό προσωπικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ. Πρόσθεσε βέβαια με απόλυτη ειλικρίνεια ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
    Επίσης δεσμεύτηκε ότι εφεξής θα προηγούνται οι τοποθετήσεις στην Ε.Α.Ε. και θα έπονται οι τοποθετήσεις στη γενική αγωγή κάτι που είναι πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια (αναφέρεται μάλιστα σε ΦΕΚ του 2001 που έχουμε στην σελίδα μας).
    Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΝΕΛΕΑ στην ομιλία του εστίασε αφενός στην ανάγκη να γίνουν το συντομότερο μόνιμοι διορισμοί στην ΕΑΕ αφετέρου να λειτουργήσει η επιτροπή του άρθρου 22 του ν.1566/1985 από εν ενεργεία μάχιμους εκπαιδευτικούς του χώρου ώστε να μπει η Ε.Α.Ε. σε μία πορεία όπως ακριβώς της αξίζει κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι θα γίνει το συντομότερο.
   Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΣΑΤΕΑ (www.satea.gr) που επί 13 χρόνια είναι αναπληρωτές και μάλιστα καλύπτοντας οργανικές και όχι λειτουργικές ανάγκες, χωρίς ωστόσο να έχει διοριστεί ποτέ ούτε ένας μόνιμος! 
   Τα παραπάνω είναι συνοπτικά καθώς η συνάντηση διήρκησε περί τις 4 ώρες.
Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου