Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24-9-2015, επίσκεψη εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και του ΣΑΤΕΑ στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο θέμα των πιστώσεων αναπληρωτών και να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών της ΕΑΕ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), το μόνο από το οποίο μπορούν να αντληθούν πόροι τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η γ.γ. Ε. Τραγάκη και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου. Από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής παρέστη η πρόεδρος Μπ. Λεωτσάκου και από το ΣΑΤΕΑ η πρόεδρος Μ. Κακαζιάνη.
Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, υφίσταται σοβαρότατο ζήτημα κάλυψης των κενών στις δομές ΕΑΕ λόγω των ελάχιστων πιστώσεων από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ, που προβλέπονται για τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας, Ν. Αιγαίου και εν μέρει της Στερεάς Ελλάδας.
Από την ενημέρωση που είχαμε από υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψε ότι έχουν καταγραφεί  τα κενά στην ΕΑΕ και θα ζητηθούν περίπου 1000 θέσεις, από τις 4000 πιστώσεις που προβλέπονται από το  ΠΔΕ για το σύνολο της Εκπαίδευσης. Η κατανομή των θέσεων αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, καθώς εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτη, υπήρξε μια σύντομη συνομιλία με το νέο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Φίλη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει το θέμα και θα δώσει προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατέθεσε επίσημα αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπουργό για να του εκθέσει λεπτομερώς την κατάσταση.
Επαναλαμβάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα απαιτήσει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια οι δομές της ΕΑΕ (ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ).
       Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λόντο, τους φορείς της Ειδικής Αγωγής:  ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΤΕΑ, καθώς και τους συλλόγους γονέων των ΣΜΕΑΕ Αττικής και εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΔΕΣ), την ΕΣΑΜΕΑ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ,  να συμμετέχουν σε συνέλευση τη Δευτέρα 28-9-2015, στις 14:00, στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων (Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι, στάση ΜΕΤΡΟ: Αμπελόκηποι), για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου