Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ




Μέσα σε 10 μέρες το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανανεώνει την διαταγή ακύρωσης -της ακατανόητης και καταστροφικής όπως αποδείχτηκε - διαπιστωτικής πράξης του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά και επαναφέρει στη θέση του τον Διευθυντή της Ειδικής Αγωγής  κο Κωνσταντίνο Λολίτσα.

  Η χωρίς προηγούμενο αποπομπή του Διευθυντή Ε.Α.Ε.  σε μια τόσο κρίσιμη για τη λειτουργία της Ειδικής Αγωγής περίοδο,  υποβάθμισε  εξαιρετικά το ρόλο της Διεύθυνσης και υποβίβασε  το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και σε επίπεδο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας δομών Ε.Α.Ε.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί κατεπείγουσα ανάγκη να σταματήσει να είναι ακέφαλη η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και από την επόμενη εβδομάδα που αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει θα πρέπει να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος  και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία της, ώστε οι δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας  που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, να μπορέσουν να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν με την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει.

Οι πλάτες των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι πλάτες των γονέων και κηδεμόνων τους, οι πλάτες του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π και των εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. δεν αντέχουν τα βάρη άλλων αστοχιών και ακατανόητων πράξεων από πλευράς υπευθύνων.

Βασίλης Βούγιας
25/9/2015


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου