Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΤΕΛΙΚΑ....ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ν.Π. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!!!




Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

Ειδικής Αγωγής Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.



"ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π ΤΕΛΙΚΑ....ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ν.Π ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ε. ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!!!"

Το πηγάδι στο οποίο κατακρημνίζεται, εδώ και μέρες  η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει πάτο....

Και ενώ την ίδια στιγμή που κάποιοι "πρόθυμοι" υπάλληλοι της ακέφαλης, χωρίς Διευθυντή, Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής καλούσαν τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας να κατεβάζουν από τις ιστοσελίδες τους αξιολογικούς πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,- http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/09/blog-post_87.html-  ερμηνεύοντας τη Γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ -http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/09/o.html -ως μη περιέχουσα εξαίρεση επί της αναστολής προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά την προεκλογική περίοδο, ακριβώς την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές εξέδιδαν Π.Υ.Σ. και την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(Π.Ν.Π.)*-https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/s960x960/11118255_500301103471161_6898298661461814810_o.jpg - που αφορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και κατά την προεκλογική περίοδο!!! θεωρώντας πως και το προσωπικό αυτό καλύπτεται από τη Γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής  του ΣτΕ.!!!

Η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κα Κιάου αργά το βράδυ χθες και ενώ ήταν έτοιμη να υπογράψει, έστω και τώρα, όπως της υποδείχθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αίτηση προς την τριμελή επιτροπή του ΣτΕ για κατ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές και για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,  πληροφορείται τα παραπάνω καθέκαστα και αποφασίζει να μην προβεί σε νέα αίτηση από τη στιγμή που το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο και μας καταταλαιπώρησε, ουσιαστικά δεν υπήρχε, ουσιαστικά εφευρέθηκε από τους γνωστούς "πρόθυμους" που αρέσκονται στο να δημιουργούν προβλήματα στο Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. παρά να επιλύουν.

Έτσι από σήμερα και οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας μπορούν να αναρτούν τους Προσωρινούς Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. , ώστε προχωρώντας οι διαδικασίες,  μετά τις εκλογές, να έχουμε προσλήψεις και αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στις δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας.

Αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ από τη στιγμή που η κρίσιμη αυτή Διεύθυνση, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, παραμένει χωρίς Διευθυντή μετά την ακατανόητη και επικίνδυνη, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, άκαιρη αποπομπή του Κωνσταντίνου Λολίτσα, από την απελθούσα πολιτική ηγεσία.

Γιατί  ποιός από την αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής έχει την τεχνογνωσία να κάνει την κατανομή των πιστώσεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας τη στιγμή που υπάρχουν πλείστες όσες ιδιαιτερότητες, τη στιγμή που άλλες Π.Δ.Ε. έχουν 100% απορρόφηση, άλλες 50% και άλλες  σχεδόν μηδενική;;

Ποιός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να αναζητήσει λύσεις, ώστε οι πληττόμενες Περιφέρειες που δεν θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, να καλυφθούν  φερειπείν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.). στο τεχνικό δελτίου του οποίου παρεμπιπτόντως-  έχει μαλλιάσει  η γλώσσα μας να το λέμε- πρέπει να προβλεφθεί και το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

Εμείς, από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και ακόμα και τώρα, κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί, τους επισημαίνουμε ξανά.

 Ήδη, μετά λύπης μας οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και τις επιπτώσεις της απίστευτης αυτής στρέβλωσης τις γευόμαστε καθημερινώς, ιδίως οι συνάδελφοι αναπληρωτές στις πλάτες των οποίων κάποιοι εννοούν να εκτονώνουν ή την όποια ψυχοπαθολογία τους ή την όποια ανεπάρκειά τους .

Οι υπεύθυνοι αυτού του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο,  να αναλάβουν έστω και τώρα τις μεγάλες ευθύνες τους.

Βασίλης Βούγιας
11/9/2015

* ΔΕΙΤΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.
ΦΕΚ A 108 - 10.09.2015
Ημερομηνία κυκλοφορίας 10.09.2015 Σελίδες 2 (1065 - 1066)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου