Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Υπουργός Παιδείας: 854 πιστώσεις από τις 4.000 του Π.Δ.Ε. θα πάνε στις 4 Περιφέρειες που δεν έχουν ΕΣΠΑ για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.



Κατά τη διάρκεια της σημερινής, 30/9/2015, συνάντησης του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με φορείς του αναπηρικού κινήματος, συλλόγους γονέων, συλλόγους εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και την Ομοσπονδία μας την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο στο Μαρούσι, ο Υπουργός Νίκος Φίλης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα  θα προχωρήσει η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, από τις 4.000 προσλήψεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.). 
Από αυτές οι 854 πιστώσεις αφορούν στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.(614) και Ε.Β.Π.(240) των 4 Περιφερειών-Αττική, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα-οι οποίες δεν έχουν λαμβάνειν από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ. 
Θετική εξέλιξη για το Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., αν μη τι άλλο και αν βέβαια ο Υπουργός ομιλών για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. εννοεί όντως αυτό, αλλά είναι σαφές πως οι υπόλοιπες διθέσιμες πιστώσεις, από τις 4.000, δεν επαρκούν για την κάλυψη των πάρα πολλών κενών της Πρωτοβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής.

Βασίλης Βούγιας 
30/9/2015

2 σχόλια:

  1. το δελτίο τύπου της ΕΝΕΛΕΑ λέει άλλα και υπονοεί ότι από παρανόηση (για να μην πούμε κάτι βαρύτερο) στην συνάντηση της Τρίτης 29/9 με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ τα νούμερα που έδωσε ήταν γιατί νόμιζε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό περιλαμβανόταν στο ΕΕΠ&ΕΒΠ.
    Μα καλά κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν έδωσε 800+ πιστώσεις για περιοχές που έδωσε πέρσι 500+, φαίνεται ότι ήταν τόση μεγάλη η αγωνία ορισμένων στην συνάντηση που δεν κατάλαβαν ότι ο υπουργός δεν κατάλαβε, πως όμως εξηγείται κύριε Βούγια το νέο Δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σήμερα 30/9 που επιμένει να θεωρεί ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε για 854 πιστώσεις σε ΕΕΠ-ΕΒΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις απορίες είχα και έχω κι εγώ. Σήμερα θα πάω στο Υπουργείο μπας και βγάλω καμιά άκρη. Δυστυχώς μάλλον δεν μπορούμε να συννενοηθούμε μεταξύ μας. Για την άγνοια των ιθυνόντων δεν συζητώ.

      Διαγραφή