Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση των κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)

  
Σχετικά με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση των κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφων Αναπληρωτών, οι οποίοι ευλόγως παραθέτουν ερωτήματα, η άμεση απάντηση στα οποία πρέπει να είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας.
 Οι Υπουργικές Αποφάσεις τέτοιου είδους, στην πλειονότητά τους, επηρεάζουν αποφασιστικά τη ζωή ανθρώπων και θα πρέπει να παίρνονται στο σωστό χρόνο, χωρίς αιφνιδιασμούς,  με περίσκεψη και επιπλέον είναι απαραίτητο να είναι ξεκάθαρες, χωρίς διπλές αναγνώσεις.
Έστω και τώρα όμως το Υπουργείο οφείλει τις απαιτούμενες διευκρινήσεις.
Ίδωμεν...

Β.Β



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση  των κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) γκρεμίζονται τα όνειρα χιλιάδων εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π.., οι οποίοι είτε έχουν ήδη ενταχθεί στους πίνακες, είτε αναμένεται να ενταχθούν σε αυτούς με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τους τίτλων.
1)Τα κριτήρια που έχουν ορισθεί, δεν εφαρμόζονται στα μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού και σε ορισμένα των ελληνικών πανεπιστημίων.
2) Είναι δυνατόν μια Υ.Α. να έχει αναδρομική ισχύ  και να πλήττονται οι εν εξελίξει φοιτητές ή όσοι έχουν ολοκληρώσει τα συγκεκριμένα προγράμματα???
3)Επίσης, η μεταβατική περίοδος που ορίζεται από την επιτροπή για τη χορήγηση συνάφειας των ήδη αποκτημένων τίτλων δεν μπορεί να υφίσταται καθώς πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό μονοετούς φοίτησης, να το μετατρέψει σε διετούς???
4) Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα όνειρα και τον προγραμματισμό χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι πίστευαν ότι θα εργαστούν στις δομές της ειδικής αγωγής, ακολουθώντας τη νομοθεσία που ίσχυε όταν εντάχθηκαν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Επιπλέον, τι θα γίνει με όσα μεταπτυχιακά δεν αναφέρουν ρητά ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ή ΣΧΟΛΙΚΉ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ???
Επίσης, μεγάλα ερωτήματα γεννά και το θέμα των σεμιναρίων των 400ωρών με τα οποία πολλοί έχουν ενταχθεί και εργάζονται εδώ και χρόνια στην ειδική αγωγή. Πως είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται σεμινάρια και όχι τα μεταπτυχιακά????
Τα ερωτήματα πολλά οι απαντήσεις λίγες και οι προθεσμίες για τις αιτήσεις Ε.Ε.Π. λήγουν την Παρασκευή. Άραγε οι αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π ποια μοριοδότηση να υπολογίσουν και σε ποια Π.Δ.Ε. να κάνουν αίτηση όπως είναι περιπλανώμενοι κάθε χρόνο????
Όλα αυτά τα έχουν σκεφτεί οι «αρμόδιοι» του Υπουργείου???Συνάδελφοι καλή υπομονή και έχει ο θεός….μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η σημερινή κατάσταση…

Αγανακτισμένοι……..

Μ.Κ / Μ.Κ. / Σ.Ζ / Σ.Λ. οι μάλλον αυριανοί αναπληρωτές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου