Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ





Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 έκτακτη συνάντηση των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, κο Δημήτρη Ζέρβα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη χθεσινή αποπομπή του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής κου Κωνσταντίνου Λολίτσα με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας κου Μπαλτά και σκοπό είχε την έντονη έκφραση ανησυχίας των αιρετών όσον αφορά στην τύχη των θεμάτων της ειδικής αγωγής λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τη στιγμή μάλιστα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του σήμερα παραιτήθηκε και από αύριο υπηρεσιακός Υπουργός θα αναλάβει.

Κατ αρχήν ο κος Ζέρβας μας ξεκαθάρισε πως η Απόφαση αποπομπής του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής, καθώς και των 2  Διευθυντών άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης και δεν υπάρχει περίπτωση ν αλλάξει. Μάλιστα μας ανέφερε πως ήταν επιλογή του αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κου Κουράκη και πως ο κος Λολίτσας κάθησε πολλά χρόνια στο Υπουργείο(Σ.Σ: 3 !!!συνολικά...).  Μάλιστα ο ίδιος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα ήθελαν να μην υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο και όσοι επιθυμούν να παραμείνουν να μετατάσσονται ως διοικητικοί. Στην απορία μας γιατί δεν το έπραξε η πολιτική ηγεσία αφού το επιθυμούσε αλλά τουναντίον απέσπασε περισσότερους από πέρσι σε διοικητικές θέσεις μας απάντησε πως δεν ήθελε να αιφνιδιάσει τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους με μια τέτοια απόφαση και πως αυτό το αφήνει ως παρακαταθήκη στην επόμενη κυβέρνηση(Σ.Σ: απίστευτη τοποθέτηση!!!).

Μας έδειξε δε έναν κόκκινο φάκελο μέσα στον οποίο κατά δήλωσή του είχε όλα τα εκκρεμή θέματα για τα οποία θα καθόταν και μια και δυο μέρες και όσο χρειαζόταν για να ενημερώσει τον/την υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας που αναλαμβάνει από αύριο.

Σε ερώτησή μας γιατί δεν δίδει την ίδια δυνατότητα, ώστε η δημόσια διοίκηση να έχει συνέχεια και στον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής να ενημερώσει τον αντικαταστάτη του για τα τόσα εκκρεμή και σοβαρά ζητήματα της Ειδικής Αγωγής μας απάντησε πως δεν υπάρχει αντικαταστάτης(Σ.Σ: !!!)  και πως ο/η υπηρεσιακός Υπουργός μάλλον θα το κάνει αυτός/ή...θα ορίσει δηλαδή αντικαταστάτη.(Σ.Σ: Μες στο μυαλό της υπηρεσιακής/ού Υπουργού είναι ο κος Δ/ντής).

Στην απορία μας αν θα μπορέσει η/ο υπηρεσιακός Υπουργός να το κάνει  λαμβανομένου υπόψη των εκλογικών κωλυμάτων μας απάντησε πως για λόγους δημοσίου συμφέροντος (Σ.Σ: την ανάγκη για προστασία του δημοσίου συμφέροντος που δημιούργησε ο ίδιος βεβαίως)γίνεται.

Στην ερώτησή μας για το αν έχει γνώση των μεγάλων προβλημάτων των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν επί παραδείγματι σε μόνον 7 πιστώσεις για ειδικά σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, ο κος Διευθυντής μας απάντησε πως ξέρει πολύ καλά από ΕΣΠΑ μιας και παλιά είχε ασχοληθεί με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα(Σ.Σ: !!!).

Όταν δε του εκφράσαμε την απορία γιατί παραιτήθηκε όλη η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο, μας είπε πως αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα και πως είναι αρμοδιότητα του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού να ορίσει τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης...

Εμείς του επισημάναμε και πάλι το παράλογο της απόφασης αυτής, να αποπέμπεις κάποιον Διευθυντή δηλαδή (κατά την άποψή μας στα όρια της νομιμότητας) και ταυτόχρονα να παραιτείσαι χωρίς να ορίζεις αντικαταστάτη, διακόπτοντας έτσι βίαια τη συνέχεια της διοίκησης σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η ειδική αγωγή.

Μας απάντησε να μην ανησυχούμε(Σ.Σ: τώρα ανησυχούμε περισσότερο, μετά τη συνάντηση) και πως θα μεταφέρει το αίτημά μας για παράταση θητείας του Δ/ντή Ε.Α.Ε. στον κο Μπαλτά.

Μετά απ αυτά ευχηθήκαμε και σ αυτόν και σε μας καλή τύχη και απήλθαμε των Υπουργικών θώκων ταχέως...

Βασίλης Βούγιας
27/8/2015

Υ.Γ: Τελικά η μόνη παρέμβαση που έκανε ο κος Μπαλτάς στην Ειδική Αγωγή κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν η ξαφνική, άκαιρη και επικίνδυνη αποπομπή του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής κου Λολίτσα...Εύγε!!...Θα τον θυμόμαστε...κι αυτόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου