Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ





Σχετικά με το θέμα της μη ανανέωσης των Αποσπάσεων Διευθυντών του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων και του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Οι νυν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές, τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις των Διευθύνσεων της Κ.Υ. μετά την ψήφιση του 4275/14 και έως ότου γίνουν κανονικές επιλογές όπως ο νόμος ορίζει. Άρα δεν τίθεται θέμα ανανέωσης ή όχι της Απόσπασής τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
  2. Οι προβλέψεις των νόμων 3699/2008 και 4186/2013, που θέτουν προϋποθέσεις για τη θέση Διευθυντή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δεν έχουν καταργηθεί ρητά.
  3. Ο νυν Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Λολίτσας εξακολουθεί να κατέχει θέση Συμβούλου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), από την οποία θέση δεν έχει παραιτηθεί,  όπως δημοσιεύματα σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες εκ παραδρομής αναφέρουν.
  4. Αυτή τη στιγμή η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει παραιτηθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων και αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας. Αυτό σημαίνει πως την πολύ κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, που τα σχολεία ανοίγουν, θα υπάρχει μια καινούργια-με ότι αυτό συνεπάγεται- υπηρεσιακή ηγεσία στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και αν όντως έχουμε και καρατόμηση των νυν Διευθυντών της Κ.Υ., συμπεριλαμβανομένου και του Διευθυντή Ε.Α.Ε. , που εκ των πραγμάτων έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν τα προαπαιτούμενα της πολύ ιδιαίτερης για το άνοιγμα των σχολείων  αυτής περιόδου, τότε ομιλούμε αβίαστα για ένα βέβαιο black out στο χώρο της εκπαίδευσης...Και αυτό από τη στιγμή που έγκαιρα το έχουμε επισημάνει είναι αδιανόητο τελικώς να συμβεί.
Τα σχολεία πρέπει ν ανοίξουν και οι δομές Ειδικής Αγωγής να μείνουν όρθιες.

Οι έχοντες το μαχαίρι και το πεπόνι να αναλάβουν τάχιστα τις μεγάλες ευθύνες τους. Το επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά...

Βασίλης Βούγιας
21/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου