Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.




Σχετικά με την φετινή υπό έκδοση Εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.  και το θέμα που έχει προκύψει με την συμπερίληψη σ αυτή της βεβαίωσης άδειας άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, ως βασικού προαπαιτούμενου για να υποβάλλει κάποιος Λογοθεραπευτής  αίτηση πρόσληψης σε δομές Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:


1ον)- Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαβίβασε στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, προφανώς κατόπιν ενεργειών κάποιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών, το Προεδρικό Διάταγμα  τ.Α/279/2014, «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτών».  Για το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν αποτελούσε μονόδρομο η συμπερίληψη των προβλέψεων του εν λόγω Π.Δ στην φετινή Εγκύκλιο πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.


2ον)- Είναι προφανές πως η εξέλιξη αυτή θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση συναδέλφους Λογοθεραπευτές, οι οποίοι δεν κατέχουν τη βεβαίωση άδειας άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, την οποία και προβλέπει το Π.Δ. τ.Α/279/2014, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβουν να την αποκτήσουν ώστε να την καταθέσουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας όπου και θα υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης για να εργασθούν σε δομές Ε.Α.Ε. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και οι οποίες Π.Δ.Ε. δεν θα δέχονται την αίτηση τους αν αυτή δεν περιέχει και τη βεβαίωση άδειας άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή.

Έτσι το Υπουργείο Παιδείας συνεκτιμώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συνάδελφοι, προσανατολίζεται στο να δοθεί η εντολή στις Π.Δ.Ε. να δέχονται αιτήσεις χωρίς άδεια άσκησης, με την πρόβλεψη να προσκομισθεί με την έκδοση του Οριστικού Πίνακα υποψηφίων Αναπληρωτών, δίνοντας έτσι ένα έξτρα χρονικό περιθώριο.


3ον)- Από τα πιο πάνω αναφερθέντα συνάγεται το συμπέρασμα πως θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, να προσπαθήσουν να βρουν μια χρυσή τομή, ούτως ώστε να μην παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία, αλλά και να διασφαλίζεται το ηθικό προαπαιτούμενο της συμμετοχής στη διαδικασία προσλήψεων Αναπληρωτών Λογοθεραπευτών, όλων αυτών των συναδέλφων που επί σειρά ετών κατέθεσαν ψυχή στις δομές Ε.Α.Ε. όντας στην επισφαλή θέση του Αναπληρωτή.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ τ.Α/279/2014 ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF


ΦΕΚ A 279 - 31.12.2014
Ημερομηνία κυκλοφορίας 31.12.2014 Σελίδες 2 (8361 - 8362)


Βασίλης Βούγιας
23 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου