Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Επιστολή του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Στερεάς Ελλάδας Ηλία Παλιαλέξη





Επιστολή  Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας

Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Συνεργάτες,
            Με την  ολοκλήρωση της θητείας μου στην Περιφερειακή  Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας.
            Σε μια  εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, για την πατρίδα και την εκπαίδευση, όπως ήταν αυτή που διανύoυμε, προσπαθήσαμε όλοι μαζί  και πετύχαμε αρκετά.
Βάλαμε στόχους και τους πετύχαμε.
Στηρίξαμε διαδικασίες.
Προωθήσαμε  τον ορθολογισμό, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ισότητα.
Προωθήσαμε  τον καλόπιστο και δημιουργικό διάλογο , μακριά από λεκτικές αντιπαραθέσεις και περιττές συγκρούσεις, δίνοντας λύσεις προς όφελος των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Εργαστήκαμε για την παραγωγή  μετρήσιμων αποτελεσμάτων.
            Δρομολογήσαμε την κοινωνική λογοδοσία, μέσω των διαδικασιών της  αυτοαξιολόγησης  της σχολικής μονάδας και  της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. 
            Η στήριξή σας, αποδεικνύει ότι  με ομαδικότητα και άθροισμα δυνάμεων, οι αλλαγές που είναι αναγκαίες για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, έστω κι αν περιστασιακά καθυστερήσουν, δεν ματαιώνονται.
            Με βαθιά εκτίμηση προς όλους και όλες σας, σας προτρέπω να συνεχίσουμε το δρόμο της προόδου για μια εκπαίδευση σύγχρονη, ποιοτική  και αποδοτική,  ικανή να ανταποκριθεί  στις ανάγκες της κοινωνίας μας.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία


Με εκτίμηση
Ηλίας Ι. Παλιαλέξης, M.Ed
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου