Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Άμεσα θα αντικατασταθούν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης...Αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων


Άμεσα θα αντικατασταθούν  οι  13  Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διεργασίες για τους διαδόχους τους. 

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και τη λήξη της θητείας τους τον Ιούλιο του 2015 και αναμένεται να οριστούν νέα κριτήρια για την ανάδειξή τους.  Όσον αφορά τους Σχολικούς Συμβούλους η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ρόλος τους είναι μόνο παιδαγωγικός και συμβουλευτικός ενώ για τους Διευθυντές των σχολείων ο ρόλος τους είναι συντονιστικός.

 Για τους Διευθυντές των σχολείων αναμένεται να θεσμοθετηθούν κριτήρια στα οποία να συμπεριλαμβάνεται με βαρύνουσα σημασία η άποψη του Συλλόγου διδασκόντων. 

Γενικά στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων με την παράλληλη ενίσχυση των συλλογικών και δημοκρατικών δομών προγραμματισμού και ελέγχου όπου οι σύλλογοι των διδασκόντων θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών αποτελεί κρίσιμη παράμετρο και αποτελεί προϋπόθεση για ένα καλό δημόσιο σχολείο. 

Είναι αναγκαία η μορφωτική, κοινωνική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων, με έμφαση στην αρχική εκπαίδευση και τη μακράς διάρκειας επιμόρφωση, την ενίσχυση των ευκαιριών για μεταπτυχιακές σπουδές, και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.  Στοιχεία αυτού του προγράμματος είναι ο τερματισμός διαθεσιμοτήτων και  απολύσεων, η κατάργηση της «εργασιακής εφεδρείας» και όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας στην εκπαίδευση, το άνοιγμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών, η πολύπλευρη στήριξη των νεοδιορίστων. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου