Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΓΚΙΚΑ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΓΚΙΚΑ

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 
Σας ενημερώνω ότι, σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα της ΚΥ του ΥΠΑΙΘ(ΠΔ 114/2014, ΦΕΚ 181Α), το Τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, διατηρεί τις αρμοδιότητες που είχε και με τον παλαιό Οργανισμό του ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή, συνεχίζει να είναι αρμόδιο για:
-την έγκριση των αιτήσεων Παράλληλης Στήριξης
-την έγκριση πρακτικών ασκήσεων
-την έγκριση μεταπτυχιακών και διδακτορικών ερευνών
-την έκδοση βιβλίων
- την σύσταση επιτροπών για μετατροπή βιβλίων αμβλυώπων μαθητών
-την έκδοση ΥΑ για διδακτικά βιβλία
-την συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα και τις Ενώσεις Αναπήρων
-την διαγνωστική διαδικασία από τα ΚΕΔΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα
-την συνεργασία με τις ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων
-την παροχή εξοπλισμού και την υλική στήριξη
Επιπλέον, του ανατέθηκε η αρμοδιότητα για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων. Το Τμήμα Γ΄ πλέον ονομάζεται Τμήμα Α΄ της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής  και με την ΥΑ 174482/Υ1/27-10-2014, Τμηματάρχης τοποθετήθηκε η κ. Παναγιωτοπούλου Ευγενία. Για όλα τα παραπάνω θέματα, θα πρέπει στο εξής να επικοινωνείτε στους ήδη γνωστούς τηλεφωνικούς αριθμούς 2103442928 και 929, καθώς και στα τηλ. 2103442577, 2103442190, 2103443797.
Αποχωρώντας, μετά από 6 χρόνια ως Τμηματάρχης και μετά από 1 χρόνο ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, θα ήθελα να ευχαριστήσω:
-τους Περιφερειακούς Διευθυντές, τους υπεύθυνους για την Ειδική Αγωγή και τους συναδέλφους, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των Περιφερειακών  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
-τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικών θεμάτων, τους υπεύθυνους για την Ειδική Αγωγή και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
-τους Συμβούλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
-τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των ΚΕΔΔΥ.
-τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων.
Ευχαριστώ όλους εσάς για την συνεργασία, την βοήθεια, την κατανόηση και την συμπαράσταση. Η επικοινωνία ήταν αμφίδρομη και ποτέ μονόδρομη. Τα όποια λάθη, που ίσως έγιναν, άλλωστε «μόνον όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει λάθη», έγιναν χωρίς καμία πρόθεση. Η πολύχρονη συνεργασία μας στηρίχτηκε στην αγάπη όλων μας για τον μαθητή, τον μαθητή με τις Ειδικές Ανάγκες και την κατανόηση και  τον σεβασμό για την οικογένειά του.
Ελπίζω πώς κάποια μέρα θα υπάρχουν παιδιά, τα οποία δεν θα χρειάζονται Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ως τότε, εύχομαι σε όλους σας και κυρίως στον «μαχόμενο εκπαιδευτικό» της  Τάξης, πολλή δύναμη, κουράγιο και ελπίδα.
 
ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΙΚΑ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ
 
ΥΓ. Παρακαλώ, το κείμενο να σταλεί ηλεκτρονικά στους Συμβούλους Ειδικής Αγωγής και στις  Σχολικές Μονάδες της περιοχής ευθύνης σας.

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΣΑΜΟΥ κας ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 Η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Σάμου, κα Ελένη Μακρή, και τα μέλη της
διεπιστημονικής του επιτροπής,
 
 εκφράζουν απλόχερα την ευγνωμοσύνη τους και τις θερμές τους  ευχαριστίες  στην κα Γκίκα Παναγιώτα, για την πολύτιμη συνεισφορά της,  την αδιάκοπη και ανεκτίμητη βοήθειά της στο έργο του ΚΕΔΔΥ,όλα τα  χρόνια που  συνεργάστηκαν.
 Η κα Γκίκα Παναγιώτα, υπήρξε πάντα πολύτιμη αρωγός, πραγματικός  συμπαραστάτης, ακούραστη συνεργάτης και υποστηρίκτρια όλων μας.
Οι γνώσεις κι  εμπειρία της, η ενσυναίσθηση και κατανόησή της, η  πραότητα  και  γλυκύτητά της θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για  όλους τους  επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς.
 Της ευχόμαστε ολόθερμα υγεία, προσωπική κι επαγγελματική επιτυχία κ ευτυχία.
 
 Με απεριόριστη εκτίμηση κι ευγνωμοσύνη,
 
 Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Σάμου,
         
 Ελένη Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου