Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΘΡΑΚΗΣ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΜΕ ΘΡΑΚΗΣ  

Την Πέμπτη 28/9 στο 3ο Λύκειο Ξάνθης ο υπουργός παιδείας Α. Λοβέρδος συναντήθηκε με τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργάνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης. 
     Από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τόσο τα τοπικά (κενά, κτιριακό, μοριοδότηση, κλπ) όσο και τα γενικότερα που βρίσκονται στην ατζέντα της ΟΛΜΕ (αξιολόγηση, πειθαρχικό, νέο λύκειο/τράπεζα θεμάτων, αναπληρωτές, μόνιμοι διορισμοί κλπ). O χρόνος που διατέθηκε γι αυτήν τη συνάντηση ήταν ελαχιστότατος. 
     Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τις ΕΛΜΕ μας στην παρουσία των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων/ισσών μας. Ύστερα από παρέμβασή μας τους/τις δόθηκε κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα ο λόγος.

Στην απάντησή του ο υπουργός:
1. Χαρακτήρισε την κατάργηση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και τις επακόλουθες διαθεσιμότητες ως «κορυφαία ανοησία»!. Στο ερώτημα για επαναφορά και επαναλειτουργία των ειδικοτήτων επισήμως δεν απάντησε. Σχολίασε ότι με τους διάφορους πίνακες στους οποίους έχουν ενταχθεί οι σε διαθεσιμότητα έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα και ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν όλοι/ες οι συνάδελφοι σε έναν πίνακα. Επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι θα γίνει με αυτούς/ες που ήδη απολύθηκαν για τους/τις οποίους/ες παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. 
2. Ανακοίνωσε ότι ανέθεσε σε νομικό τη μελέτη του νόμου που αφορά στο πειθαρχικό ώστε να διαχωριστούν, αν είναι δυνατόν, τα πειθαρχικά παραπτώματα από τα άλλα.
3. Ως νομικός (όχι ως υπουργός) συμβούλεψε την εθελούσια προσφυγή στην αξιολόγηση, ώστε να μην ισχύσει η ποσόστωση από βαθμό σε βαθμό, δε διευκρίνισε όμως πώς θα γίνει αυτό ούτε τι θα γίνει με αυτούς/ες που δε θα προσφύγουν στην αξιολόγηση.
4. Σχετικά με τα τεράστια κενά (τα οποία παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπάρχουν στα σχολεία) πρόβαλε το κώλυμα της αναλογίας 1:10 στις προσλήψεις, αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν τηρείται ούτε κατ’ ελάχιστο, αυτή η αναλογία στην εκπαίδευση (την περασμένη χρονιά διορίστηκαν μόλις 92!). Δήλωσε, ακόμη, ότι ενώ δεν προβλέπεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ μέσα στο 2014 ή το 2015 έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τη διεξαγωγή διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 ατόμων. Μέχρι τότε υπάρχει η πρόθεση να ξεκλειδωθούν οι πίνακες από το 2012 και μετά.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ:

A΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου